• Manduka eKO Lite mat - Acai
 • Manduka eKO Lite mat - Acai
 • Manduka eKO Lite mat - Acai
 • Manduka eKO Lite mat - Acai

Manduka eKO Lite mat - Acai

Manduka eKO lite yoga mat Acai is gemaakt met een drie-lagen technologie voor een optimale combinatie van grip, duurzaamheid en slip-weerstand.

Levertijd:
1-2 werkdag(en)
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:
€74,00
Incl. btw

Manduka eKO lite Mat Acai 180 cm

De Manduka eKO lite is vernieuwd en voorzien van een verbeterde functionaliteit. De Manduka eKO lite mat biedt nu een ongeëvenaarde grip zelfs onder de meest zweterige omstandigheden. Naast haar superieure grip biedt de mat je uitzonderlijke comfort en prestaties. De Manduka eKO lite mat is milieuvriendelijk en gemaakt van biologisch afbreekbaar rubber. Het natuurlijke rubber is niet geoogst van bomen uit het Amazone gebied. De natuurlijke rubber mat ondersteunt en geeft demping aan je lichaam terwijl je tevens een bijdrage levert aan de bescherming van de planeet. 

De vernieuwde op geribbeld water gelijkende toplaag (bovenzijde) beschikt over een innovatieve gesloten cel structuur oppervlakte. Deze top laag creëert een hygiënische barrière tegen het opnemen van zweet en bacteriën.

Kenmerken Manduka eKO lite mat:

Lengte: 180 cm 
Breedte: 61 cm 
Dikte: 4 mm 
Gewicht: 2,1 kilo
Kleur: Aubergine

Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de FAQ’s Manduka eKO serie

Bijzonderheden Manduka eKO Lite:

 • Ongeëvenaarde grip ook onder de meest zweterige omstandigeheden.
 • Meest duurzame natuurlijke rubber yoga mat op de markt.
 • Gemaakt van biologisch afbreek rubber. De runner is niet geoogst van bomen uit het Amazone gebied.
 • De mat is ontwikkelt door yoga leraren in een periode van 4 jaar.
 • Reis mat. Deze mat is gemakkelijk mee te nemen voor onderweg.
 • De mat is 99% latexvrij en dus ook veilig te gebruiken voor mensen latex.
 • Voor meer informatie, aarzel niet voor onze FAQ pagina te bezoeken.
 • De lagen technologie  zorgt voor een optimale combinatie van grip, comfort en duurzaamheid.


Grip en duurzaamheid (toplaag): Door de geribbelde water structuur van het oppervlak geeft de mat erg veel grip. Door de gesloten celstructuur blijft het vocht (zweet) buiten de mat, waardoor bacteriën geen kans krijgen om zich te ontwikkelen. Het zorgt ook voor een betere duurzaamheid. 

Comfort en demping: de onderste laag is gemaakt van natuurlijk rubber met een open celstructuur. Dit zorgt voor demping en optimale ondersteuning van het lichaam.

Gebruik en onderhoud:

De eKO mat kan het best gereinigd worden met een natuurlijk schoonmaakmiddel. Wij adviseren om de mat schoon te maken met een 50/50 oplossing van water en een natuurlijk azijn, cider of u kunt de kant en klaar oplossing gebruiken van Manduka. De mat vervolgens af te spoelen met helder water (kraanwater). Wij adviseren om de mat niet in de wasmachine te doen omdat dit het afbreekproces zal versnellen.

LET OP!!! Stel de mat niet bloot aan een grote hoeveelheden zonlicht. Dit kan het oxidatieproces versnellen en de samenstelling van de mat veranderen waardoor hij zijn unieke eigenschappen verliest.

Opbergen: als de mat nat is adviseren wij om deze eerst te laten drogen alvorens deze op te rollen en te bergen. Dit kan ten koste gaan van de duurzaamheid.

Door het productieproces is de Manduka eKO mat voor 99% latex vrij en dus veilig te gebruiken voor mensen die overgevoelig zijn voor latex. Als je ook gevoelig bent voor sporen van latex adviseren wij om een Yoga mat uit de Manduka PRO aan te schaffen.

De Manduka eKO lite mat biedt nu een ongeëvenaarde grip zelfs onder de meest zweterige omstandigheden.

Bekijk ook eens onze overzichtspagina's:

Wellen Geplaatst op 10 December 2017 at 22:03

Ik zocht een mat waarbij ik niet meer weg glij. En dat doet deze. Ik kan alle oefeningen die ik op mijn vorige goedkope (beginners) matje niet kon, probleemloos doen. Het is even wennen. Hij is iets zwaarder. Ik kan hem niet, zoals bij de vorige, met de grote teen even dwars leggen voor andere oefeningen. Ik moet hem echt optillen en anders leggen. In een review ergens op internet las ik over deze mat dat iemand de volgende keer geen donkere kleur meer zou nemen omdat je er stof op ziet. Dit heeft me doen twijfelen of ik niet beter de grijze zou nemen. Maar ik dacht ach, bij mij thuis en op de sport school ligt geen stof, dus koos ik paars. Daar heb ik nu dus ook spijt van want op de sportschool ligt wel degelijk stof dat je als grijs op je mat ziet. Dus ik had de grijze moeten nemen. Maar ik ben wel blij met de mat. Ik gebruik hem ook thuis. Let wel op de gebruiksaanwijzing, de eKO mat heeft misschien weer een andere behandeling nodig dan een andere rubberen mat.

Yee-Fan Geplaatst op 6 Oktober 2016 at 11:39

Ik gebruik zelf de Manduka eKO Lite mat sinds 2 maanden voor de Vinyasa yogalessen en ik ben ontzettend tevreden over deze mat. Vinyasa is vrij intensief, waardoor ik veel transpireer en zweethanden krijg, de Manduka mat is zeer anti-glip en zorgt ervoor dat je veel meer grip hebt op de oefeningen die je gaat doen, en meer focus hebt op jouw ademhaling en hoe je voeten staan. Daarnaast heeft de Manduka mat een lichte demping, waardoor je je beter kan afzetten en iets meer kracht hebt bij het springen met je voeten. Daarnaast is het fijn dat deze specifieke Manduka yogamat niet té zwaar is, en makkelijk mee te nemen is naar de yogales. Ik zou een ieder willen aanraden om de Manduka eKO Lite mat te gebruiken voor Power yoga!

5 sterren op basis van 2 beoordelingen Je beoordeling toevoegen