Manduka eko lite acai
Yogamat Manduka eko lite
Yogamat paars Eko lite
Yogamat Manduka EKO
Manduka eko lite acai
Yogamat Manduka eko lite
Yogamat paars Eko lite
Yogamat Manduka EKO

Manduka eKOLite mat - Acai 4 mm

Manduka eKO lite yoga mat Acai is gemaakt met een drie-lagen technologie voor een optimale combinatie van grip, duurzaamheid en slip-weerstand.

Manduka

Manduka eKOLite mat - Acai 4 mm

De Manduka eKO® Lite yogamat biedt je een natuurlijk en grip vast oppervlak. Deze mat is Eco-vriendelijk en gemaakt van natuurlijke materialen, deze niet-Amazon geoogste boom rubberen mat ondersteunt je zowel bij je oefeningen als ook onze planeet.

De Manduka eKO Lite mat is in diverse kleuren verkrijgbaar. Manduka werkt met een core kleurenpallet en een aantal jaarlijks wisselende kleuren.

Alle eKO® Series hebben een gesloten-cel oppervlak, welke nooit vocht zal opnemen. Daarom raden we altijd aan om de mat te combineren met een van onze handdoeken om vocht te absorberen en extra grip te geven onder zweterige of vochtige omstandigheden. Als je hot yoga beoefent, raden we je aan om een handdoek te gebruiken die de mat volledig bedekt.

De gemêleerde en gestreepte kleuren zijn met de hand bewerkt en hebben unieke patronen. De mat kan dus altijd iets afwijken van de getoonde foto’s.

Alle bijzonderheden van de Manduka eKO Lite mat op een rijtje:

 • eKO Lite 2.3kg; 180cm x 61cm; 4mm dik
 • Ontwikkeld door yogaleraren gedurende 4 jaar
 • Meest duurzame natuurrubber yogamat op de markt
 • Gemaakt met een unieke gesloten-cel bovenlaag die voorkomt dat vocht de mat binnendringt, waardoor de mat langer schoon en  in goede conditie blijft dan andere natuur rubberen matten
 • Catch-Grip technologie zorgt voor de perfecte balans tussen grip en weerstand, waardoor je moeiteloos tussen poses kunt  bewegen
 • Natuurlijk rubber biedt een semi-kleverige grip, maar omdat het geen zweet absorbeert, raden we altijd aan om een equa®     handdoek te gebruiken om vocht te absorberen en de grip te vergroten.
 • Gemaakt van biologisch afbreekbaar, niet-Amazon geoogst, natuurlijk rubber met niet-toxische schuimmiddelen en niet-AZO kleurstoffen
 • Vanwege hun biologisch afbreekbare aard, wordt de eKO® Series niet aanbevolen voor een dagelijkse krachtige beoefening
 • Gebruik van de eKO® Series in een warme omgeving vereist regelmatige verzorging om de prestaties van het rubber te behouden
 • 99% Latexvrij. Niet aanbevolen voor mensen met latex gevoeligheden
 • Geen PVC
 • Geen schadelijke weekmakers

* Heeft u een latex allergie of bent u gevoelig voor een rubber geur dan is het misschien verstandig om voor een mat te kiezen dat geen natuurrubber bevat. 

Specificaties

Merk:Manduka
Lengte:180 cm
Breedte:61 cm
Dikte:4 mm
Gewicht:2,1 kg
Kleur:Paars
Materiaal:Rubber

Reviews (3)

Zeer fijne yoga mat. Ik heb heel snel zweet handen en glijd dus vaak uit. Met deze mat gebeurt dit niet meer. De mat heeft veel grip.

R. Wielinga / Haarlem | 21-10-2021

Ik zocht een mat waarbij ik niet meer weg glij. En dat doet deze. Ik kan alle oefeningen die ik op mijn vorige goedkope (beginners) matje niet kon, probleemloos doen. Het is even wennen. Hij is iets zwaarder. Ik kan hem niet, zoals bij de vorige, met de grote teen even dwars leggen voor andere oefeningen. Ik moet hem echt optillen en anders leggen. In een review ergens op internet las ik over deze mat dat iemand de volgende keer geen donkere kleur meer zou nemen omdat je er stof op ziet. Dit heeft me doen twijfelen of ik niet beter de grijze zou nemen. Maar ik dacht ach, bij mij thuis en op de sport school ligt geen stof, dus koos ik paars. Daar heb ik nu dus ook spijt van want op de sportschool ligt wel degelijk stof dat je als grijs op je mat ziet. Dus ik had de grijze moeten nemen. Maar ik ben wel blij met de mat. Ik gebruik hem ook thuis. Let wel op de gebruiksaanwijzing, de eKO mat heeft misschien weer een andere behandeling nodig dan een andere rubberen mat.

Wellen | 10-12-2017

Ik gebruik zelf de Manduka eKO Lite mat sinds 2 maanden voor de Vinyasa yogalessen en ik ben ontzettend tevreden over deze mat. Vinyasa is vrij intensief, waardoor ik veel transpireer en zweethanden krijg, de Manduka mat is zeer anti-glip en zorgt ervoor dat je veel meer grip hebt op de oefeningen die je gaat doen, en meer focus hebt op jouw ademhaling en hoe je voeten staan. Daarnaast heeft de Manduka mat een lichte demping, waardoor je je beter kan afzetten en iets meer kracht hebt bij het springen met je voeten. Daarnaast is het fijn dat deze specifieke Manduka yogamat niet té zwaar is, en makkelijk mee te nemen is naar de yogales. Ik zou een ieder willen aanraden om de Manduka eKO Lite mat te gebruiken voor Power yoga!

Yee-Fan | 06-10-2016

Schrijf je eigen review

Gebruik en onderhoud

De eKO mat kan het best gereinigd worden met een natuurlijk schoonmaakmiddel. Wij adviseren om de mat schoon te maken met een 50/50 oplossing van water en een natuurlijk azijn, cider of u kunt de kant en klaar oplossing gebruiken van Manduka. De mat vervolgens af te spoelen met helder water (kraanwater). Wij adviseren om de mat niet in de wasmachine te doen omdat dit het afbreekproces zal versnellen.

LET OP!!! Stel de mat niet bloot aan een grote hoeveelheden zonlicht. Dit kan het oxidatieproces versnellen en de samenstelling van de mat veranderen waardoor hij zijn unieke eigenschappen verliest.

Opbergen: als de mat nat is adviseren wij om deze eerst te laten drogen alvorens deze op te rollen en te bergen. Dit kan ten koste gaan van de duurzaamheid.

* Heeft u een latex allergie of bent u gevoelig voor een rubber geur dan is het misschien verstandig om voor een mat te kiezen dat geen natuurrubber bevat. 

Bestel Manduka eKOLite mat - Acai 4 mm
Manduka eko lite acai

Omschrijving

Manduka eKO lite yoga mat Acai is gemaakt met een drie-lagen technologie voor een optimale combinatie van grip, duurzaamheid en slip-weerstand.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard