Rubber yogamat

Alle yogamatten van natuurrubber in onze winkel zijn biologisch afbreekbaar, dus niet belastend voor het milieu. Een nadeel is dat de levensduur van deze matten gemiddeld korter is dan die van een yogamat gemaakt van minder milieuvriendelijke materialen zoals PVC.

Andere invloeden op de levensduur

De levensduur van een yogamat hangt ook af van de intensiteit van gebruik en verzorging. Als u de mat goed behandelt, kunt u de levensduur verlengen. Matten van natuurlijk rubber ontbinden sneller wanneer ze worden blootgesteld aan natuurlijke invloeden van buitenaf, zoals zonlicht, vocht en zuurstof. Als u de mat in de zon legt, zal deze snel uitdrogen en de kwaliteit en functionaliteit van de yogamat verslechteren. Het is ook belangrijk om de yogamat schoon te houden, maar u mag de mat niet reinigen met oplosmiddelen, olie of schuurmiddelen.

Als u intensief yoga beoefent en op zoek bent naar een mat met een lange levensduur, kunt u kiezen voor een mat van PVC, die op milieuvriendelijke wijze (d.w.z. zonder schadelijke stoffen) is vervaardigd. Deze matten behoren niet tot de meest milieuvriendelijke yogamatten, maar omdat het product langer meegaat, hoeft het minder vaak te worden gemaakt. Bovendien zijn PVC-matten die CO2-neutraal zijn geproduceerd, zoals Ecoyogi Studio en de Manduka PRO-serie, geschikt voor recycling. Dit in tegenstelling tot PVC-matten, die vol zitten met schadelijke en allergische stoffen. Het is geheel aan u wat u belangrijk vindt en welke afwegingen u maakt.

Bij Yogamatte online vindt u verschillende yogamatten van natuurlijk rubber, TPE en PU. Bekijk de matten en koop de yogamat eenvoudig de mat die bij u past!

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard