Yoga blok

Als je wel eens een yogales volgt dan heb je ongetwijfeld al eens een yoga blok gebruikt. Dit handige hulpmiddel ondersteunt je bij diverse oefeningen. Waarom zou je echter wachten op een les om een yoga blok te gebruiken terwijl je deze ook gewoon thuis kunt gebruiken. Ze kosten niets, nemen weinig ruimte in beslag maar zijn zo veelzijdig te gebruiken dat dit eigenlijk een onmisbaar accessoire is geworden. Lees verder en ontdek meer over het yoga blok, de materialen, afmetingen en waarom je er toch echt een nodig hebt als je thuis oefeningen doet.

Wat is een yoga blok?

Een yoga blok is een accessoire wat je kunt gebruiken bij oefeningen die je doet bij yoga. Hiermee ondersteun je jouw houding en kan je de flexibiliteit van jouw lichaam vergroten. Het is een hulpmiddel waar je veel baat bij kunt hebben als je de oefeningen naar een hoger level wilt brengen of als je alles uit de oefeningen wilt halen. Het yoga blok is erg simpel als het om het ontwerp gaat. Het is namelijk letterlijk een blok gemaakt van bijvoorbeeld kurk of schuim. Ondanks het simpele uiterlijk is dit yoga blok erg veelzijdig te gebruiken bij allerlei oefeningen.

Verbeter balans en flexibiliteit

Door bepaalde oefeningen uit te voeren met een yoga blok zullen je spieren meer rekken of je zal je meer moeten aanspannen voor het behouden van je balans. Dit kan erg leuk zijn als je bepaalde oefeningen al een tijdje hetzelfde doet. Zo blijven deze oefeningen ook een uitdaging bieden. Behalve het maken van een uitdaging kan een yoga blok een oefening ook wat minder zwaar maken door bijvoorbeeld steun te bieden als je dit even nodig hebt. Zo kun je een yoga blok gebruiken van beginner tot echte yoga expert en met behulp hiervan alle oefeningen onder de knie krijgen en steeds wat moeilijker maken.

Het materiaal van het yoga blok

Als je ons assortiment bekijkt zie je dat yoga blokken verkrijgbaar zijn in verschillende materialen. Niet iedereen vindt bijvoorbeeld schuim prettig aanvoelen en misschien maak je wel graag gebruik van een natuurlijk product zoals kurk. Door hier variatie in aan te bieden willen wij ervoor zorgen dat er voor iedereen een yoga blok naar wens te krijgen is. Kurk is herbruikbaar en kan makkelijk gerecycled worden en onze Manduka Foam blokken zijn gemaakt van gerecycled materiaal, beide opties zijn een zeer milieubewuste keuze. Het maakt bij de oefeningen niet uit van welk materiaal het yoga blok gemaakt is, de grip en afmetingen zijn hierbij het enige wat telt.

Kiezen voor de juiste afmetingen

Als je voor het eerst gaat beginnen met het gebruiken van een yoga blok dan voldoet de kleinste maat in de meeste gevallen wel. Hoe groter het blok is hoe flexibeler je hiervoor zal moeten zijn en hoe lastiger de balans is. Toch kan het zo zijn dat als je bijvoorbeeld erg lang bent je niet veel hebt aan het kleinste yoga blok en dat een grotere variant direct al prettiger is om te gebruiken. Bij elk blok in ons assortiment zijn de maten vermeld zodat je altijd van tevoren weet hoe groot het yoga blok is wat je zal ontvangen. Als je echt niet weet welke maat het beste is dan is het aan te raden om klein te beginnen en naar een groter blok toe te werken.

Thuis je asana’s uitvoeren

Misschien ga je wel eens naar een yogales waarbij je gebruik maakt van een yoga blok. Als je de oefeningen echt goed onder de knie wilt krijgen en sneller vooruitgang wilt zien in je balans en flexibiliteit dan is een keer per week niet genoeg. Je kunt er dan voor kiezen om een yoga blok in huis te halen zodat je dezelfde oefeningen ook thuis kunt doen. Een yoga blok is niet duur en neemt niet veel ruimte in beslag, ook thuis is dit een perfect hulpmiddel om te gebruiken bij het uitvoeren van je asana’s.

Jouw yoga blok bestellen bij Yogamat-online.nl

Maak jouw oefeningen wat zwaarder en werk zo aan het verbeteren van jouw balans en flexibiliteit met behulp van een yoga blok. Deze voordelige en milieubewuste blokken helpen je bij al jouw yoga oefeningen en zijn zeer veelzijdig te gebruiken. Door jouw yoga blok online te bestellen krijg je deze voor de meest voordelige prijs snel aan huis geleverd. Bestel daarom jouw yoga blok bij Yogamat-online.nl en ontdek zelf hoe geweldig dit eenvoudige blok je ook thuis kan helpen bij alle