Yogakussens

Welk yogakussen past bij mij?

In onze webshop vind je yogakussens in verschillende formaten en kleuren. Vanzelfsprekend is de kleur van je yogakussen een kwestie van persoonlijke smaak en daarover valt niet te twisten. In ons assortiment vind je effen yogakussens, yogakussens met zachte en felle kleuren en ook een aantal kussens met leuke prints. Wat betreft het formaat raden we je aan om af te gaan op jouw persoonlijke wensen en eisen. Zo kan je lengte invloed hebben op de hoogte van het yogakussen. De yogakussens zijn verkrijgbaar in 3 hoogtes:

  • Laag: 10-12 cm
  • Medium: 13-15 cm
  • Hoog: 18-20 cm

Voor mensen die wat langer zijn of minder lenig, raden we een hoger kussen aan. Voor mensen die zo dicht mogelijk bij de grond zitten, maar wel wat ondersteuning willen voor een rechte ruggengraat, raden we de lagere kussens aan. Kiezen voor een medium yogakussen kan altijd. Door vulling uit het kussen te halen of er juist wat bij in te stoppen, verander je zelf de hoogte.

De vorm van het yogakussen

Naast de hoogte en de kleur is ook de vorm van het yogakussen van belang. Yogamat-online biedt twee soorten kussens: ronde kussens en halve maan kussens. Ronde kussens worden gezien als de standaard en bieden ondersteuning in bijna elke houding. Het halve maan kussen biedt vooral ondersteuning bij de dijbenen en doordat het kussen schuin afloopt geeft het veel mensen ondersteuning om rechtop te blijven zitten in hun meditatiehouding. Een halve maan kussen is niet zo geschikt voor meditaties op knieën, daarvoor raden we het ronde kussen aan.

Boekweit vulling van het yogakussen

Voor de vullingen van onze yogakussens wordt altijd geschoond boekweit gebruikt. Het gaat hier om het buitenste laagje van het boekweit, ook wel kaf genoemd. Het grote voordeel van boekweitkaf is dat dit een 100% natuurlijk materiaal betreft. Boekweitkaf staat erom bekend vormvast te blijven. Daarnaast biedt dit materiaal een grote veerkracht en dat komt uitstekend van pas wanneer een yogakussen vaker wordt gebruikt.

Bekijk ook eens onze overige pagina's:

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard