yoga blok kopen

Een yogablok kopen: 5 dingen waar je op moet letten 

Als je op internet gaat zoeken naar iets dat je nodig hebt, leidt dit bijna altijd tot keuzestress. Het online aanbod is enorm, het ene lijkt nog beter dan het andere en in sommige gevallen is er sprake van kleine lettertjes waardoor de prijs toch hoger uitvalt. Bij Yogamat-Online houden we het transparant en eerlijk. We geven je in ieder geval 5 aandachtspunten bij het kopen van jouw yogablok. 

1. Materiaal

Yogablokken zijn verkrijgbaar in kurk en in schuim. Kurk is een natuurproduct dat 100% ecologisch en duurzaam is: het wordt verkregen van de kurkeikboom. Kurk staat erom bekend goed vocht op te nemen en dus meer grip te bieden. Daarnaast is kurk een licht materiaal waardoor het makkelijk is het yogablok te vervoeren. Een kurkblok van schuim biedt in de regel een wat betere demping doordat het materiaal wat zachter is. Het merk Manduka maakt ook yogablokken van een gerycled schuim (50% EVA foam). 

2. Hygiëne

Net als de yogamat, neemt ook het yogablok vocht op. Wanneer je kiest voor een yogablok van kurk, dan weet je dat deze behoorlijk veel vocht opneemt. De enige manier waarop je een kurken yogablok kan reinigen is door deze af te nemen met een vochtige doek en water. Een yogablok van schuim is in de regel hygiënischer omdat deze op verschillende manieren en met een milde zeep gereinigd kan worden. 

3. Afmeting

Wanneer je gaat kijken naar de afmeting van een yogablok, is het belangrijk om je af te vragen welke soort ondersteuning je precies nodig hebt. Ben je een gevorderde yogi en lukt het niet altijd om tot de grond te komen bij bepaalde asana’s? In dat geval kan een yogablok ‘plank’ een uitkomst zijn. Dit yogablok is slechts 5cm hoog, maar biedt vaak net het laatste beetje houvast. De beginnende yogi, de lange yogi en de minder lenige yogi hebben meer profijt van een wat hoger blok. Overigens kan het yogablock op verschillende manieren gebruikt worden, afhankelijk van welke kant je van het blok gebruikt. 

4. Prijs

In de regel hoeft een yogablok niet de hele wereld te kosten. Toch zien we tussen merken enigszins prijsverschil. Een goedkoop yogablok is bijvoorbeeld de Ako Yoga Brick, gemaakt van schuim en gering van formaat. Zoek je een yogablok van kurk dat groter is met mooie afgeronde hoeken, dan is het Manduka yogablok beter passend.

5. Service

Vaak onderschat, maar minstens zo belangrijk is de service die je krijgt wanneer je bij een webshop besteld. Bij Yogamat-Online vinden we het belangrijk dat je service ontvangt van topkwaliteit, dat wat je bestelt ook snel bij je is en dat we je tegemoet komen in verzendkosten. Lees meer over onze service en alle verzending- en bezorgingsopties. We helpen je graag! 

Bekijk ook eens onze overige pagina's:

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard