De voordelen gebruik van yoga mat en yoga sokken

Geplaatst op 31 juli 2017 | Door Peter Rigtering

Wie voor het eerst yoga gaat beoefenen zal meestal niet gelijk denken aan het aanschaffen van verschillende producten om de yoga oefeningen beter uit te kunnen voeren. Vaak wordt er eerst gekeken of het beoefenen van yoga goed bevalt en start men met het uitvoeren van verschillende houdingen op een badhanddoek. Wanneer je de positieve effecten van het beoefenen van yoga zult ondervinden en vaker een yogales gaat bijwonen, zul je vroeg of laat in aanraking komen met diverse producten om yoga nog beter te kunnen beoefenen. We vertellen je graag meer over de voordelen van deze producten.

Voordelen van een yoga mat

Het gebruik van een yoga mat heeft verschillende voordelen tijdens het beoefenen van yoga. Zo zorgt een yoga mat voor betere grip op de meestal gladde ondergrond, waardoor je steviger op de mat staat en de kans om uit te glijden aanzienlijk kleiner wordt. Dit geeft ook een groot gevoel van veiligheid. Een yoga mat geeft comfort en veerkracht zonder je balans te verliezen. Daarnaast dempen yogamatten het geluid, waardoor het minder hard te horen is wanneer je na een houding weer terug op de grond komt. Hoe dikker de mat, hoe beter het geluid gedempt wordt. Een niet onbelangrijk voordeel is dat een yoga mat een isolerende functie heeft. Als je gedurende een lange tijd op een koude vloer je oefeningen doet zorgt een isolerende yogamat ervoor dat de kou niet zo zal optrekken.

Welke yogamat past bij mij?

De yogamat die het beste bij je past, is vooral afhankelijk van het soort yoga dat je gaat beoefenen. Zo zijn er yogamatten die goede grip bieden, maar wel glad worden wanneer de matten in aanraking komen met vocht. Deze matten worden minder snel aanbevolen bij Bikram yoga, Ashtanga yoga en Power yoga. Er bestaan ook yogamatten die geschikt zijn voor rustigere, hatha yoga of juist matten die erg geschikt zijn voor het beoefenen van Yin yoga of Pilates.

Yogamatten van diverse merken

De yogamatten die op de webshop te vinden zijn, zijn beschikbaar in uiteenlopende modellen van diverse merken. Zo kun je in onze webwinkel onder andere terecht voor yogamatten van merken zoals: Manduka, Ecoyogi, Liforme en Jade. Alle yogamatten beschikken over verschillende productspecificaties, waardoor erYoga mat en yoga sokken altijd wel een yoga mat te vinden is die goed bij je past.

Voordelen van yoga sokken

Ook het dragen van yoga sokken is belangrijk om uitglijden te voorkomen. Hoewel sommige mensen het prettig vinden om yoga op blote voeten te beoefenen, zodat ze in aanraking komen met de grond en optimaal kunnen aarden, bieden yoga sokken met kleine grip-dots een betere grip op de ondergrond. Helemaal wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van een yoga mat, is het dragen van goede yoga sokken belangrijk om ervoor te zorgen dat de kans om uitglijden wordt geminimaliseerd. Hierbij Yogamat-online kun je kiezen uit yoga sokken die de tenen volledig omsluiten of voor een variant zonder tenen en dus optimale bewegingsvrijheid geeft. Het hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren welke yoga sokken je het beste kunt dragen.

De aanschaf van een goede yoga mat of yoga sokken is een verstandige keuze voor de bewuste yoga beoefenaar. Door te kiezen voor deze hulpmiddelen bied je jouw lichaam meer bescherming tegen het ontstaan van ongelukken en kun jij je volop concentreren op het uitvoeren van verschillende houdingen.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard