Gebruiken van diverse yoga accessoires

Geplaatst op 28 augustus 2017 | Door Peter Rigtering

Bij het beoefenen van yoga gelden er geen regels waardoor iedereen zelf kan ondervinden waar hij of zij zich het prettigste bij voelt. Wanneer je vaker yoga gaat beoefenen zul je merken dat er diverse hulpmiddelen zijn om het optimale uit je sessie te halen. Er bestaat grote diversiteit in deze hulpmiddelen en voor de één zal het gebruik deze hulpmiddelen een beter effect hebben dan voor de ander.

Het aanschaffen van goede yoga kleding

Yoga kleding is beschikbaar in diverse designs en gemaakt van verschillende materialen. Sommige beoefenaars zullen het meeste baat hebben bij het dragen van strakke, aansluitende kleding, terwijl anderen zich lekkerder voelen in losse kleding. Vooral bij intensieve vormen, zoals bijvoorbeeld power yoga, is het uit veiligheidsoverwegingen beter om aansluitende kleding te dragen die zich vormt naar het lichaam.

Voordelen van een yoga mat

Een goede mat zorgt voor optimale grip op de ondergrond en dempt het geluid. Yogamatten zijn beschikbaar in verschillende materialen met uiteenlopende kleuren en diktes. Daarnaast bestaan er verschillende hippe yogatassen om de mat mee te vervoeren. Sommige yogi's willen liever geen gebruik maken van een yoga mat, omdat ze het prettiger vinden om volledig in aanraking met de grond te Yoga producten en accessoireskomen. Toch is het voor de meeste mensen vanwege de veiligheid verstandiger om wel gebruik te maken van een goede yoga mat.

Het gebruik van een oogkussen en een yoga deken

Een oogkussen kan een goed hulpmiddel zijn voor mensen die moeilijk kunnen ontspannen tijdens de meditatie. Omdat het oogkussen een heerlijke ontspannende geur afgeeft en de ogen volledig afsluit, is het makkelijker om volledig op te gaan in een meditatie. Dit in combinatie met een yoga deken zorgt voor een optimaal effect.

Het gebruik van een meditatiekussen of yoga blok

Een meditatiekussen of yoga blok kan helpen om de zithouding tijdens het mediteren langer vol te houden. Ook tijdens het uitvoeren van diverse asana's kunnen meditatie kussens of yoga blokken goed van pas komen om de verscheidene houdingen nog beter uit te kunnen voeren.

Voordelen van yoga sokken

Wie geen gebruik wil maken van een goede yoga mat kan ervoor kiezen om yoga sokken te dragen. Yoga sokken zijn voorzien van kleine grip-dots waardoor de kans op uitglijden aanzienlijk kleiner wordt. Ook wanneer je veel reist kan het meenemen van een yoga mat lastig zijn, waardoor er vaak wordt gekozen voor de aanschaf van yoga sokken die minder ruimte in beslag nemen.

Voor elke yogi heeft het gebruik van diverse hulpmiddelen een ander effect. Het is dus vooral een kwestie van uitproberen wat voor jou het beste werkt. In de webwinkel van Yogamat-online is een ruim assortiment met verschillende producten te vinden, zodat er altijd een artikel beschikbaar is om jouw yoga sessie nog eenvoudiger, beter en intenser uit te kunnen voeren.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard