Het nut van een yoga towel

Geplaatst op 14 juni 2017 | Door Iris Overgaauw

Wellicht heb je je wel eens afgevraagd wat nu eigenlijk het nut van een yoga towel is? Dit yoga accessoire, ook wel een yoga handdoek genoemd, is voor vele fanatieke yogi’s onmisbaar. In dit artikel ontdek je waarom.

Een handdoek speciaal ontwikkeld voor yoga

Het verschil tussen een gewone handdoek en een yoga handdoek is dat deze laatste speciaal ontwikkeld is voor yoga. De meeste yogi’s die de yoga handdoek een kans geven, zien hier dan ook al snel de voordelen van in.

Van een yoga towel kun je meer verwachten dan van een reguliere handdoek op het gebied van grip. Deze speciale handdoeken zijn namelijk zo ontwikkeld dat deze stroever worden naarmate ze meer vocht opnemen. Deze eigenschap wordt ook wel Sweat Activated Grip genoemd: de grip verbetert naarmate jij meer zweet. Voor optimale grip is het dan ook aan te raden om de handdoek al voor gebruik vochtig te maken, bijvoorbeeld met behulp van een plantenspuit. Het gebruiken van een yoga handdoek in combinatie met een yoga mat is de beste manier om verzekerd te zijn van goede grip.
Zo zijn een stevige krijgerhouding en stabiele neerwaartse hond altijd binnen handbereik.

De voordelen op een rij

Zoals hierboven beschreven biedt een yoga towel de grip die essentieel is voor een prettige yogasessie, maar er zijn nog meer voordelen.

Een yoga towel..Een Yoga Towel kiezen

.. heeft dezelfde afmetingen als een yoga mat en is daardoor prettig in gebruik.
.. is absorberend en sneldrogend.
.. creëert een hygiënische barrière tussen jou en een yoga mat die niet van jou is.
.. biedt extra comfort en voelt zacht aan dankzij de microvezelstructuur.
.. is multifunctioneel en kan gebruikt worden voor yoga, fitness of als reguliere handdoek.
.. is ideaal voor op reis, ter vervanging van of als aanvulling op een reismat.

Duurzame yoga towel van Manduka, Mad-Yoga, en Yogitoes

Yogamat-Online heeft verschillende yoga towels van duurzame merken in het assortiment. Bijvoorbeeld de eQua Mat Towel van Manduka: duurzaam, lichtgewicht en super absorberend door de speciale vezelstructuur. De Yogitoes handdoeken hebben een antislip laag, gemaakt van 8 gerecyclede plastic petflessen en gerecyclede vezels. Ook Yoga-Mad heeft een speciale variant met antislip-nopjes voor extra grip, die zelfs tweezijdig te gebruiken is. Al onze yoga accessoires zijn gemaakt om lang mee te gaan en jouw yoga sessie comfortabeler te maken, welke vorm van yoga je ook beoefent.

Kortom, of je dit accessoire nu wilt gebruiken voor betere grip tijdens een Bikram of Hot yoga les, graag een hygiënische barrière creëert tussen jou en een mat die niet van jou is, het extra comfort prettig vindt of een lichtgewicht handdoek zoekt om mee te nemen op reis, een duurzame yoga towel is een veelzijdige yoga accessoire voor iedere yogaliefhebber.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard