Drie redenen om yoga handdoek te gebruiken

Geplaatst op 25 augustus 2015 | Door Peter Rigtering

Steeds meer mensen die yoga beoefenen maken gebruik van een yoga handdoek of towel. Wat zijn nu de drie belangrijkste redenen waarom mensen deze gebruiken. Wat zijn de voordelen en hoe moet je deze onderhouden zodat ze ook op lagere termijn goed blijven?

Drie belangrijkste redenen.

1. Meer grip: Als je veel zweet tijdens je yoga practice en je grip begint te verliezen op de yogamat. Dit komt helaas vaker voor omdat er nog maar weinig yogamatten verkrijgbaar zijn die ook onder de meest zweterige omstandigheden hun optimale grip te behouden. De meeste yogamatten hebben een gesloten celstructuur waardoor deze geen vocht kunnen opnemen. Door gebruik te maken van een goede yoga towel is het mogelijk om je grip behouden, ook onder vochtige omstandigheden. Een yoga mat handdoek krijgt meer grip naarmate deze vochtiger wordt. Wij adviseren dan ook de yoga handdoek vochtig te maken (bijvoorbeeld met een plantenspuit) alvorens met je training/oefeningen te beginnen.

2. Hygiëne: Als je regelmatig  naar de  yoga studio of sportschool gaat ben je altijd afhankelijk van hoe ze omgaan met het schoonmaken en de hygiëne van de yogamatten. De meeste matten hebben aan de onderzijde en soms aan de bovenzijde een open celstructuur. Dit zijn ideale broedplaatsen voor bacteriën. In een perfecte wereld worden de yogamatten natuurlijk na elke les gereinigd. Weet jij zeker dat de matjes die in de yoga studio worden gebruikt  goed en netjes zijn schoongemaakt? Als jij je hierover Yoga handdoekniet druk wenst te maken is het beter om zelf een oplossing te zoeken. Je kunt dit doen door zelf een goede yoga handdoek te kopen en deze over de mat te plaatsen.

3. Multifunctionele yoga accessoire: Een yoga handdoek is de ideale Multifunctionele yoga accessoire. Je kunt deze ook opgerold gebruiken als ondersteuning voor het uitvoeren van een oefening/asana (soort yoga blok). Opgerold te gebruiken als kussentje onder je hoofd bij ontspanningsoefening. Als lichte verhoging onder je billen tijdens het mediteren (meditatiekussen). Omslaan als deken tegen de kou of bij ontspanning. De handdoek met nopjes kun je tijdens de vakantie ook gebruiken als reismat.

Waarom een yogamat handdoek gebruiken in plaats van een normale handdoek of badlaken? Wat zijn de voordelen?

  • Een yogamat towel heeft meer grip omdat gebruik is gemaakt van speciale stof of combinatie van stoffen.
  • Yoga handdoeken zijn gemaakt van lichter materiaal waardoor deze makkelijk zijn mee te nemen en weinig ruimte innemen.
  • Yoga handdoeken adsorberen vocht sneller en zijn sneller droog.
  • Afmeting is afgestemd op het formaat van de yoga mat waardoor je uitglijden en blessures kunt voorkomen.
  • Yogamat handdoeken worden stroever naarmate deze meer vocht opnemen.

Al met al zijn yoga handdoeken een mooie aanvulling op je yoga uitrusting die multifunctioneel inzetbaar is. Wil jij weten welke verschillende mogelijkheden en kleuren er zijn? Wil jij ook een yoga mat handdoek kopen? Hier lees je meer over het product.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard