Hoe moet ik een yoga mat handdoek onderhouden?

Geplaatst op 23 september 2015 | Door Peter Rigtering

Als je een yoga mat handdoek hebt gekocht is het belangrijk om deze goed te wassen en te onderhouden. Door de handdoek op de juiste manier te wassen en te onderhouden zal deze langer meegaan en blijven de mooie kwaliteiten en functionaliteit langer behouden.

Yoga handdoek onderhouden en wassen

*Nadat je een yoga handdoek hebt gekocht is het verstandig om deze de eerste twee of drie keer apart te wassen. Omdat veel yoga handdoeken juist gebruik maken van kleurstoffen die vrij zijn van AZO, lood en zware metalen kan het zijn dat de kleuren in het begin iets uitlopen het grote voordeel is dat ze beter zijn voor het milieu en onze planeet.

*Nadat de handdoek een paar apart is gewassen kun je deze het beste wassen met wasgoed in dezelfde kleur.
Was op een lage temperatuur tot maximaal 30 graden.

*Gebruik geen bleekmiddel!

*Maak geen gebruik van wasverzachter of wasmiddelen met wasverzachter. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de yoga handdoek glibberig wordt en hiermee zijn belangrijkste kwaliteit verliest.

*Let op wanneer je yoga beoefent op lichtgekleurde yogamatten of met lichtgekleurde kleding dat de yogahanddoek in het begin kan afgeven.

*Rol je yogamat niet samen op met je vochtige handdoek. Het vocht kan in de yoga mat trekken en dit gaat ten koste van de duurzaamheid. Tevens creëer je op deze manier een broedplaats voor bacteriën.

*Yoga handdoeken met nopjes of grip dots kun je niet strijken. De nopjes of dots kunnen hierdoor stuk gaan waardoor de functionaliteit verloren gaat.

*Als je de handdoek hebt gewassen kun je deze het beste ophangen om te laten drogen. Het is mogelijk om deze in de droger te doen maar dan alleen op een lage temperatuur.

*Het is altijd belangrijk om de wasvoorschriften te lezen alvorens je de yoga towel in gebruik neemt.

*Door op de juiste manier je yoga handdoek onderhouden kun je hier langdurig veel plezier aan beleven en zullen de mooie functionaliteiten bewaart blijven.

Wil je meer lezen over dit onderwerp dan kunnen we je het volgende informatie artikel over yoga handdoeken aanbeleven

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard