Waarom een yoga bolster gebruiken?

Geplaatst op 06 juli 2017 | Door Peter Rigtering

Yoga is een oude traditie die gericht is op ontspanning en bewustwording. Lichaam en geest zijn één, en door yoga worden we ons hier steeds meer bewust van. Elke oefening die we doen, heeft effect op onze geest. Een belangrijk aandachtspunt bij yoga is dan ook om in een staat van ontspanning te blijven, zelfs al is de oefening uitdagend. Laat je nooit opjagen door de prestaties van anderen, of door je eigen innerlijke criticus. Yoga is geen competitiesport. Het gaat om jouw eigen vorderingen. Bovendien heeft iedereen een andere lichaamsbouw, waar weer andere uitdagingen bij horen. Wil je jezelf to the max uitdagen? Natuurlijk mag dat - go for it! Maar doe het wel veilig en gebruik een speciale bolster voor yoga. En luister naar je lichaam!

Bij welke houdingen gebruiken we vaak een yoga bolster?

* De Savasana - de lijkhouding of lange ontspanning - lijkt een heel simpele asana, omdat je gewoon plat op je rug ligt. Bij veel mensen holt de onderrug echter te veel op bij deze houding. (Controle: kun je je hand tussen je onderrug en je yoga mat steken?) Om de onderrug helemaal op je yoga mat te laten drukken, zou je eigenlijk je knieën op moeten trekken, maar vervolgens kun je je benen niet meer ontspannen. Hier bied de yoga bolster de oplossing. Leg hem horizontaal onder je knieën, en smelt helemaal weg in een weldadige en totale ontspanning.
* De Backbend – hierbij zitten we op onze knieën en zakken daarna met onze rug op de mat. Leg een bolster voor yoga onder je rug (verticaal of horizontaal) om je knieën te ontlasten. Wees voorzichtig met het omhoog komen, en gebruik hierbij beide armen.
* Buikspieren – alle oefeningen die gericht zijn op het navelchakra. Wanneer je op je rug ligt en met je benen beweegt, wordt je onderrug omhoog getrokken. Je buikspieren gebruik je om je rug tegen de grond te houden, maar op het moment dat deze verzwakken als de oefening zwaarder wordt, komen je rugspieren in actie. Dit is niet de bedoeling en kan zelfs tot blessures leiden. Leg een yogabolster horizontaal onder je heupen, om je onderrug op de mat te houden.
* Borstopeners – asana’s als de Vis en de Kameel stimuleren de hartchakra door de borst te openen. Gebruik een bolster verticaal onder je rug zodat je makkelijker in deze positie komt, en er langer in kan blijven.Yoga bolster en zwangerschap
* Zwangerschap – als je buikje groeit, dan weet je niet meer hoe je moet slapen. Draai je op je zij, en leg een bolster verticaal onder je bovenste been.

Een bolster voor yoga kopen

Misschien denk je dat een bolster alleen voor beginners en voor oudere studenten is, maar niets is minder waar. Met het juiste gebruik van een yoga bolster kun je juist veel verder gaan in de houding, zonder jezelf te forceren. Het maakt niet uit of je nu yin yoga, kundalini yoga, restorative yoga of een van de vele andere vormen van yoga beoefent. Je verdiept je yoga-beoefening door het juiste hulpmiddel in te zetten. Kijk in de webwinkel wat wij te bieden hebben aan duurzame en eerlijk geproduceerde yoga bolsters!

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard