Het effect van yoga en de juiste voeding

Geplaatst op 07 november 2017 | Door Gea Grobbe

Het beoefenen van yoga en gezond eten zijn nauw met elkaar verbonden. Wie regelmatig aan yoga doet maar ongezond eet, zal het positieve effect van het beoefenen van yoga minder sterk ervaren, dan wanneer yoga wordt gecombineerd met een gezond eetpatroon. Andersom werkt dit hetzelfde: door gezond te eten en te leven zul je je energieker voelen. Dit, in combinatie met het beoefenen van yoga, zal het positieve effect nog beter voelbaar maken.

De juiste voeding en yoga

Variëren met onbewerkte producten en regelmatig eten is belangrijk om het lichaam gezond te houden. Door dagelijks voldoende groente en fruit te eten, kunnen we ons lichaam optimaal laten functioneren. Daarnaast leveren volkoren graanproducten genoeg energie en voedingsstoffen om het lichaam gezond te houden. Of het nuttigen van dierlijke producten gezond is voor het lichaam bestaat verdeeldheid in meningen. De één zal zeggen dat het eten van dierlijke producten belangrijk is om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, terwijl de ander juist denkt dat het nuttigen van dierlijke producten niet goed is voor het lichaam. Wanneer je ervoor kiest om geen dierlijke producten te nuttigen, is het van belang om eiwitten en vitamine B12 uit andere producten te halen. Raadpleeg bij twijfel over het nuttigen van de juiste voeding altijd een deskundige.

Water drinken tijdens en na yoga

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 60% procent uit water. Het is dus belangrijk om het watergehalte in het lichaam op peil te houden. Er zijn verschillende dranken beschikbaar om het vochtgehalte op het juiste niveau te brengen. Echter, zitten deze dranken vaak vol met toegevoegde suikers. Het drinken van water heeft veel pluspunten. Het is calorievrij, beter voor het milieu en gemakkelijk mee te nemen naar de yoga les. Met een drinkfles van het merk Manduka kun je jezelf altijd voorzien van voldoende drinkwater. De drinkfles is gemaakt van roestvrij staal en is vrij van chemicaliën en gifstoffen. Daarnaast is de fles 100% recyclebaar en daarom een milieubewuste keuze.

Voldoende rust nemen het lichaam beschermen

Naast het nuttigen van gezonde voeding en het beoefenen van yoga is het belangrijk om het lichaam voldoende rust te geven en optimaal te beschermen. Je kunt het lichaam laten rusten en beschermen door tijdens een meditatie sessie de ogen volledig af te sluiten met behulp van een oogkussen en het lichaam warm te houden met een yoga deken. Ook het gebruik van een goede yoga mat voorkomt het uitglijden tijdens de yogales en het ontstaan van blessures. Behandel jouw lichaam altijd als een tempel en je zult al snel de positieve effecten ervaren.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard