Met yoga positief je dag beginnen

Geplaatst op 07 juni 2017 | Door Peter Rigtering

Hoewel het op eerste zicht gek lijkt om 's morgens meteen te sporten, zijn er heel wat goede redenen om je yogamat zo vroeg mogelijk uit te rollen. Hier vind je alvast enkele tips en voordelen, zodat ook jij binnenkort met yoga positief je dag begint.

Wat zijn de voordelen van ochtendyoga?

Een krachtige start voor je lichaam...

Na vele uren stil liggen is je lichaam stijf en moe. Je spieren en organen hebben tijd nodig om op te warmen voordat ze klaar zijn om aan de dag te beginnen. Jij kan een handje helpen door 's morgens rustig te stretchen, twisten en rekken. Als je een drukke job hebt en veel rondloopt, is je lichaam op die manier klaar om dat aan te gaan. Maar ook als je een kantoorjob hebt en veel stil zit, heb je baat bij ochtendyoga. Door 's morgens te sporten heb je meteen toch al een work-out gedaan.

... en je geest

Ook geestelijk biedt ochtendyoga heel wat voordelen, want yoga is een sport die niet alleen het lichaam traint, maar ook de geest aanscherpt. Door 's morgens even tijd te nemen om te concentreren op je intenties, verloopt je dag vlotter en meer gefocust. Je merkt al snel dat je je minder laat afleiden door kleinigheden, omdat je op voorhand duidelijk hebt gesteld wat je verwachtingen zijn voor die dag.

Hoe start ik met een gezonde ochtendyoga sessie?

De voorbereiding

Neem de avond voordien de tijd om je yogasessie voor te bereiden. Ruim de kamer op, en zet een fles water en je yogamat klaar. Omdat je lichaam en je geest nog moeten opwarmen, zal je ochtendyoga sessie wat trager en rustiger verlopen dan je normale work-out. Zorg voor een comfortabele en luchtige outfit, zoals je pyama of een topje met een losse broek.

De intentie

Omdat ochtendyoga zowel focust op je geest als lichaam, is het belangrijk om aandacht te besteden aan beide aspecten. Voor je geestelijk welzijn te garanderen neem je de tijd om een duidelijke intentie te formuleren. Maak je doel zo concreet mogelijk en focus ook op de gevoelens die je wil bereiken, zoals vrolijkheid of zelfvertrouwen. Het kan een persoonlijk doel zijn, zoals "Ik wil vandaag een leuke activiteit doen met een goede vriend", maar ook een professionele intentie, zoals "Vandaag wil ik dat moeilijke gesprek aangaan met een collega". Visualiseer dat doel tijdens je yogasessie, totdat je een gevoel van controle en zelfvertrouwen hebt.

De poses

De zonnegroet is de klassieke flow voor een ochtendyoga, omdat het een rustige work-out gaat die ook geschikt is voor beginners. Ga gecontroleerd door je poses, waarbij je aandacht besteedt aan je ademhaling en de bewegingen van je lichaam.

Na je work-out

Zorg na je ochtendyoga voor een verfrissende douche en een grote kop groene thee, en je bent klaar om te beginnen aan een dag vol energie.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard