Met je yoga mat onderweg

Geplaatst op 25 oktober 2015 | Door Peter Rigtering

Woon je in de stad en ben je regelmatig onderweg, of ga je op reis met je yoga mat? Dan is de draagbaarheid van je mat een belangrijke factor bij het kopen hiervan.

Yogamatten zijn tegenwoordig te verkrijgen met een gewicht van 0,8 kg tot 4 kg. Dit zijn gewichten die de meeste mensen zonder problemen kunnen dragen. Toch zijn er veel yogi's en yogini's die zoveel met hun mat onderweg zijn dat zij een mat van 4 kg als een grote last ervaren. Er zijn speciale reismatten te koop die extra licht zijn in gewicht (< 1 kg). Je kunt ze gemakkelijk opvouwen en ze zijn daardoor ideaal om mee te nemen in je koffer of weekendtas. De yoga reismatten bieden aan de andere kant wat minder comfort en veerkracht.

Wat zijn goede allround reismatten voor onderweg?
Ben je veel onderweg met je yoga mat en vind je kwaliteit, comfort, veerkracht en grip belangrijk? Kijk dan naar een reismatat in de gewichtklasse van 1,2 tot 2 kg. Dit zijn matten met een lengte van 180 - 

Yogatas - draagriem200 cm, een dikte van 4 - 5  mm en  een breedte van zo’n 60 cm. Een goede yoga draagriem of een eenvoudige yogatas kan het vervoeren van een yoga mat een stuk aangenamer maken. Klik hier voor onze collectie yogatassen en draagriemen.

Voorbeelden van comfortabele yogamatten voor op reis. 
Een aantal mooie voorbeelden van draagbare yogamatten die voldoen aan de  eigenschappen kwaliteit, comfort, veerkracht en grip zijn:

  • Manduka PROlite
  • Manduka eKO lite
  • AKO studio mat
  • Liforme reismat

Ben je veel onderweg en heb je moeite met het vinden van een allround draagbare mat? Je kunt ons altijd bellen of mailen, we horen graag van je!

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard