Minder stress door yogaoefeningen uit te voeren

Geplaatst op 15 maart 2017 | Door Peter Rigtering

Enige vorm van stress tijdens je werk hoeft niet negatief zijn. Het is zelfs zo dat een klein beetje stress voor nieuwe energie kan zorgen of je alert kan maken. Wanneer je echter regelmatig met een zeer gestrest gevoel te maken hebt is het verstandig om hier iets aan te doen. Je stress kun je onder andere verlagen door yogaoefeningen uit te voeren tijdens je werk, of als je ’s avonds naar bed gaat. Het is immers veel fijner om met een rustig gevoel in je lichaam te gaan slapen.

Door yogaoefeningen uit te voeren neemt de stress af en zal je jezelf rustiger voelen. Het fijne aan yogaoefeningen is dat je hiermee je gehele lichaam kalmeert! Denk bijvoorbeeld aan een yogaoefening als de Zonnegroet, die je helpt om diep en ritmisch adem te halen. Dit zorgt voor een afname van het gestreste gevoel! 

Zonnegroet uitvoeren

Productiever werken door yogaoefeningen

Bij veel mensen blijkt dat hun productiviteit toeneemt naarmate zij minder stress ervaren. Als je het gestreste gevoel vermindert door regelmatig yogaoefeningen uit te voeren zal je overdag productiever zijn. Een hogere productiviteit zorgt er vervolgens weer voor dat er minder werk blijft liggen aan het einde van de werkdag, waardoor er minder snel een nieuw gestrest gevoel in je lichaam zal ontstaan. Je bent immers sneller klaar met dezelfde hoeveelheid werk. Heb je toch weer een drukke periode? Voer de yogaoefeningen dan wat vaker uit.

Benodigdheden voor het uitvoeren van yogaoefeningen

Om te kunnen beginnen met het uitvoeren van yogaoefeningen heb je niet direct een yogamat nodig. Er zijn immers genoeg mensen die de yogaoefeningen op een kleed of een  handdoek uitvoeren. Naarmate je de yogaoefeningen vaker en intensiever uit gaat voeren kan het raadzaam zijn om voor de aanschaf van een yogamat te kiezen. In ons assortiment vind je verschillende yogamatten van uiteenlopende merken. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard