Waarom kiezen voor duurzame yogakleding?

Geplaatst op 28 februari 2017 | Door Iris Overgauw

Iedere yogaliefhebber kent het belang van kwalitatieve yogakleding. Niemand wordt blij van snijdende bandjes of yogakleding die niet goed op z’n plek blijft zitten. Yogakleding is niet alleen bedoeld om mee gezien te worden, kwalitatieve yogakleding zorgt, net als een goede yoga mat, ook voor meer comfort en betere prestaties. Ademende yogakleding die je vrij laat bewegen, helpt je lichaam om de warmte te reguleren en daardoor kun jij meer genieten van een ontspannende yogasessie. Bij Yogamat-Online zijn wij van mening dat kwaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan. In dit artikel vind je meer informatie over duurzaamheid en lichten we toe waarom investeren in duurzame yogakleding een goede keuze is.

Wat is duurzaamheid?

Duurzaam is een ruim begrip. Ook een kledingstuk kan op verschillende manieren duurzaam zijn. Zo is kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit duurzaam, net als kiezen voor tweedehands kleding. Sommige materialen zijn duurzamer en minder milieuonvriendelijk dan andere. Ook de manier waarop een kledingstuk wordt geproduceerd speelt mee. Wanneer je yogakleding nieuw koopt, let dan op labels en certificaten met betrekking tot duurzaamheid, zoals het Oeko Tex 100 label en GOTS certificatie. Natuurlijk is het in het kader van duurzaamheid ook van belang om het product na het dragen ook weer te (laten) recyclen.

Waarom zou je kiezen voor duurzame yogakleding?

De belangrijkste reden om te kiezen voor kwalitatieve, duurzame (yoga) kleding, is omdat er jaarlijks zo’nAfvalberg 10 biljoen kilo textiel op de afvalberg belandt. Door te consuminderen en te kiezen voor producten die
langer meegaan, help je om de hoeveelheid textielafval terug te dringen. 

Een voordeel van duurzame yogakleding kopen, is daarnaast ook dat je er langer plezier van hebt. Andere redenen om te kiezen voor duurzame, eerlijk geproduceerde yogakleding kunnen zijn om je ecologische voetafdruk te verlagen,  eerlijkere samenwerkingen met textielarbeiders (in derdewereldlanden) te steunen en vaak bieden merken die achter duurzaam produceren staan ook mogelijkheden om de producten te recyclen. Het kopen van duurzame yogakleding is dus goed voor jou, het milieu en de wereld.

Duurzame yogakleding van Manduka ‘made for yoga’

Een vooruitstrevend merk op het gebied van duurzame yogakleding is het merk Manduka. Je kent Manduka wellicht al van de populaire PRO(lite) yogamatten (en yoga artikelen), maar sinds begin 2016 heeft Manduka ook een actieve kledinglijn voor fitness en yoga gelanceerd. De insteek van deze mooie Manduka yogakledingklassieke kledinglijn ‘made for yoga’ is kwaliteit en duurzaamheid. Voor het ontwikkelen van de kleding wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van rauwe vezels, verkregen uit biologische, plantaardige en soms gerecyclede materialen. Ook experimenteert Manduka steeds weer met nieuwe, duurzamere materialen, zoals bijvoorbeeld stoffen gemaakt van hennep en gerecyclede PET flessen. Bovendien is het
productieproces van begin tot einde vrij van gifstoffen, om het milieu zoveel mogelijk te ontlasten. Manduka is GRS, Oeko Tex en OCS gecertificeerd en gemaakt om langer mee te gaan. De kwaliteit en pasvorm van de Manduka kleding zijn volgens menig yogi ongeëvenaard. De kwalitatieve yogakleding van Manduka ondersteunt je tijdens de yogabeoefening, zodat jij meer plezier kunt beleven aan je tijd op de mat!

Duurzame yogakleding aanschaffen bij bij Yogamat Online

In het assortiment van Yogamat-online, vind je duurzame en kwalitatieve yogakleding van het merk Manduka. Deze yogakleding is gemaakt om je veel bewegingsruimte te geven en je te ondersteunen waar mogelijk in je yogabeoefening. Van ademende yogaleggings tot lichtgewicht yoga shirts, warme kleding voor na de yogasessie en alles daartussenin. De producten in de webshop van Yogamat-Online zijn geselecteerd op duurzaamheid, zodat jij langer kunt genieten van de voordelen die deze mooie, kwalitatieve yogakleding te bieden heeft.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard