Yoga is booming in Nederland

Geplaatst op 18 februari 2016 | Door Djina

Yoga pants, yoga matten, yoga lessen en yoga retreats. Yoga is overal, en de industrie er omheen groeit enorm. De op drie na snelst groeiende industrie van de Verenigde Staten kent wereldwijd inmiddels meer dan 300 miljoen beoefenaars. In Japan is de yoga industrie in 5 jaar tijd met maar liefst 413% gestegen. Er zijn nog lang geen tekenen van stagnatie; in tegendeel. In Nederland is het zelfs de snelst groeiende sport.

Wie aan yoga denkt, denkt aan een gezonde levensstijl en een goed uiterlijk. Thema’s die vooral in de Verenigde Staten de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen hebben. Het is dan ook geen toeval dat het aantal yogi’s in de Verenigde Staten jaarlijks met 20% toeneemt.

Yoga is gezond en hip

Is het slechts een marketingstunt of is yoga daadwerkelijk gezond voor lichaam en geest? Onderzoek wijst uit dat yogi’s wel degelijk minder vaak ziek zijn. Yoga-beoefenaars hebben 87% minder kans op hart- en vaatziekten en 55% minder kans op kwaadaardige tumors.  Zelfs doctoren raden yoga aan voor vele soorten blessures.

Dit versterkt het imago van de yogi alleen maar; er is weinig reden om het niet eens te zijn met een dergelijke levenswijze. Yoga is inmiddels een wereldwijde trend, met meer dan 50 verschillende stijlen.

Strech.nl heeft een handige infrographic gemaakt met een begrijpelijke uitleg over de groei van de yoga-industrie. Bekijk hieronder de infographic voor leuke weetjes en interessante feiten over deze levenswijze, die in India ontstaan is. Wist je bijvoorbeeld dat maar liefst 82% van de yogi vrouwen zijn? En dat zij bijna allemaal hoog opgeleid zijn (78% is universitair geschoold) en goed verdienen (44% verdient meer dan $75.000 per jaar).

Dit artikel is geschreven door Djina. Met dank aan dr-discount.nl voor de illustraties.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard