Zo lang mogelijk plezier van je (eco) yoga mat!

Geplaatst op 14 november 2019 | Door Peter Rigtering

Om je natuurrubberen mat met PU toplaag in optima forma te houden, is het belangrijk om er goed voor te zorgen. Dit zijn onze beste tips voor het schoonmaken en onderhouden van je Ecoyogi PRO Grip mat.

Laat je mat altijd goed drogen

Zorg dat je mat na een (zweterige) yogasessie goed droog is voordat je hem oprolt. Lukt dat even niet? Rol de mat dan uit om te drogen wanneer je wel in de gelegenheid bent. Vermijd daarbij direct zonlicht om de mooie eigenschappen van je mat te behouden.

Maak je mat op de juiste manier schoon

Een druppeltje afwasmiddel verdund met veel water is een perfect schoonmaakmiddel voor je mat. Neem je mat met een vochtige, niet-schurende spons of zachte vochtig doek voorzichtig af. We raden aan om na het gebruik van de mat deze schoon te maken met minimaal een vochtige doek.

Voorkom langdurige blootstelling aan de zon

Natuurrubber is een biologisch afbreekbaar materiaal en dus een milieuvriendelijke keuze. Dit betekent ook dat langdurige blootstelling aan de zon de levensduur van je mat kan verkorten. Je kunt rustig een keer genieten van een yogasessie in de zon 9liever niet in een volle of sterke zon), maar laat je PRO Grip mat niet onnodig lang in de zon liggen of hangen. Je mat kan uitdrogen waardoor de mooie eigenschappen verloren gaan.

Opgerold staat netjes

Rol je mat op als je deze niet gebruikt. De Ecoyogi PRO grip mat is zo ontworpen om met het logo naar buiten opgerold te worden. Dit zorgt ervoor dat je mat goed plat blijft liggen tijdens je volgende yogasessie. Wel zo ontspannen!

Matten van natuurrubber zijn absorberend, wat betekent dat er na verloop van tijd gebruikssporen zichtbaar kunnen worden. Doorgaans op de plaatsen waar je het meeste staat. Het goede nieuws: deze plekken vervagen vaak na verloop van tijd of met een goede schoonmaakbeurt. Het helpt om geen bodylotion, (massage)olie of andere cosmetica aan te brengen op je huid voordat je op de mat stapt. Daarnaast moedigen we je aan om de eventuele gebruikssporen vooral te zien als het bewijs van je toegewijde yogabeoefening!

Grondige schoonmaakbeurt

Bij intensief gebruik of onder bepaalde condities kan zelfs de meest hygiënische mat vervuild raken. In dat geval doet een grondige schoonmaakbeurt wonderen. Een mat grondig schoonmaken doe je met een klein beetje natrium bicarbonaat of witte wijnazijn, sterk verdund met water (verhouding 2 eetlepels op een liter water). Breng dit met een spuitflesje, doekje of niet-schurende spons voorzichtig aan op de mat en laat intrekken. We raden aan om bovenstaande methode alleen toe te passen bij een intensieve schoonmaak, dus niet te vaak. Afhankelijk van hoe intensief je de mat gebruikt, is eens per 3 tot 6 maanden ruim voldoende.

Als je hulp of meer informatie wilt ontvangen over het verzorgen van je natuurrubberen mat met PU toplaag, aarzel dan niet om contact op te nemen. We helpen je graag verder, want onze missie is dat jij extra lang plezier hebt van je Ecoyogi PRO Grip mat!

Bekijk onze yogamatten


iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard