Zoek jij een yoga mat voor op reis?

Geplaatst op 28 november 2019 | Door Peter Rigtering

Wil je graag yoga beoefenen tijdens jouw reis? Onze reis yogamatten zijn lichter in gewicht dan reguliere yogamatten en daardoor gemakkelijk mee te nemen! Heb je yoga volledig in jouw levensstijl geïntegreerd en hou je van reizen? Dan zul je waarschijnlijk altijd een yoga mat mee willen nemen in jouw bagage. De meeste Yogi’s die van reizen houden, reizen het liefst zo lichtgewicht mogelijk. Voor deze avonturiers zijn er speciale lichtgewicht yogamatten ontwikkeld die perfect mee te nemen zijn op reis.

Dunnere matten voor op reis

Over het algemeen zijn reis yogamatten dunner dan reguliere matten, waardoor ze minder wegen en gemakkelijker op te vouwen zijn. Omdat de matten dunner zijn, kunnen ze voor sommige Yogi’s oncomfortabel aanvoelen tijdens het uitvoeren van diverse Asana’s. Daarentegen zijn er ook Yogi’s die het directe contact met de grond juist prettig vinden en daarom liever altijd gebruik willen maken van een dunne yoga mat. Wanneer je een reis yoga mat oncomfortabel vindt, kun je de mat comfortabeler maken door een handdoek over de mat heen te leggen of te kiezen voor een yoga mat die gemaakt is van katoen.

Divers aanbod met reis yogamatten

Wanneer je je gaat oriënteren op de verschillende soorten reis yogamatten, zul je merken dat het aanbod zeer divers is. De matten van diverse merken variëren onderling van gewicht, maar kunnen ook bestaan uit verschillende materialen.

De matten van Ecoyogi hebben bijvoorbeeld de eerder genoemde reismatten van ecologisch katoen in het assortiment, en Jade Yoga heeft twee verschillende reismatten gemaakt van 100% natuurlijk rubber, de 3 mm dikke Travel mat en de zeer dunnen en opvouwbare Voyager mat.

De Manduka eKO serie heeft onder andere de superlite matten die nog geen 900 gram wegen en sinds kort de nieuwe Travel Mat uit de PRO serie. Liforme heeft ook een Travel mat van 1,6 kilogram en is daarmee een stuk lichter dan de reguliere Liforme matten. Genoeg keuzemogelijkheden dus!


Het maken van een weloverwogen keuze

Omdat het aanbod met reis yogamatten zeer divers is, is het aan te raden om bij jezelf na te gaan welke yoga mat het beste bij je past. Wil je het liefst een mat die toch wat dikker aanvoelt? Dan kun je beter voor een Liforme Travel Mat van 1,6 kilogram of een de Travel mat (3mm) van het merk Jade kiezen in plaats van een Superlite mat van de Manduka eKO serie. Daarnaast speelt ook het materiaal van de mat een rol bij het maken van de juiste keuze. Zo kun je een mat die gemaakt is van natuurlijk rubber beter niet in direct zonlicht gebruiken, terwijl dit wel mogelijk is met de Manduka mat uit de PRO serie of een mat die gemaakt is van katoen. Reis yogamatten zijn dunner dan reguliere yogamatten en daarom beter geschikt om mee te nemen op reis. Omdat er veel uiteenlopende yogamatten op de markt zijn gebracht, is het verstandig om eerst goed na te gaan welke yoga mat het beste bij jouw yoga practice past. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en kun je ook tijdens het reizen blijven genieten van yoga.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard