meditatiekussen hoog

Meditatiekussen hoog: is een hoog kussen wat je nodig hebt?

Meditatiekussens bieden extra ondersteuning tijdens het beoefenen van bepaalde asana’s. Ook tijdens bijvoorbeeld de lotushouding hebben veel mensen ondersteuning nodig om de rug te strekken. Anderen hebben baat bij de natuurlijke kanteling van het bekken door het gebruik van een meditatiekussen. De vraag is alleen: welke hoogte past bij jou? Tijdens het kiezen van een meditatiekussen is het belangrijk dat je jezelf de volgende vragen stelt:

  1. Hoe lang ben je?
  2. Hoe lening ben je?
  3. Heb je blessures?

We gaan per vraag in op eventuele antwoorden en wat dat betekent voor jouw meditatiekussen.

  1. Als je lang bent, kan het fijn zijn om te kiezen voor een hoog meditatiekussen. Hoe hoger het kussen, hoe fijner de ondersteuning voor je lichaam. Het kan ook zijn dat je lang bent en al jaren ervaring hebt waardoor je een stuk leniger bent. In dat geval kan je ook volstaan met een lager meditatiekussen.
  2. Ben je erg lenig? Dan zou je kunnen kiezen voor een lager meditatiekussen. Wanneer je nog niet zo lenig bent en merkt dat je bijvoorbeeld tijdens de kleermakerszit last krijgt van je gewrichten, is een hoger meditatiekussen voor jou de beste keus.
  3. Heb je blessures of last van je bekken? Ook dan is een hoger meditatiekussen voor jou de uitkomst. Door een hoger meditatiekussen ontlast je je bekken, rug en buikspieren. Dit maakt het beoefenen van asana’s en het zitten in bijvoorbeeld de lotushouding een stuk aangenamer. Je rug wordt gestrekt en je bekken kantelen naar voren waardoor je ontspannen en rechtop zit met een beetje ondersteuning.

Kortom: het hangt af van je lengte, lenigheid en eventuele blessures of je kiest voor een meditatiekussen hoog of laag.

Meditatiekussen hoog: welke vulling?

Bij Yogamat-Online vinden we het belangrijk om te werken met duurzame materialen. Daarom hebben de meditatiekussens in onze shop overwegend een boekweit-vulling. Niet alleen is deze vulling uiterst milieuvriendelijke en duurzaam, boekweit vormt zich naar je lichaam en is zo enorm comfortabel. Omdat boekweit niet plat wordt door gebruik, kun je door de veerkrachtigheid van het materiaal de vulling zeer lang gebruiken. Boekweit is ook hypoallergeen en dus zeer geschikt voor gebruik door mensen met allergieën. Heb jij een meditatiekussen hoog nodig voor de beste ondersteuning? Dan is een hoog meditatiekussen met boekweit zeker een aanrader!

Bekijk ook eens onze overige pagina's:

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard