De voordelen van een yoga kussen?

Geplaatst op 28 juni 2018 | Door Peter Rigtering

Een heleboel mensen maken dagelijks gebruik van hun yoga kussen. Voor hen is het een vertrouwd gebruiksvoorwerp tijdens het mediteren of het beoefenen van yoga. Zodra ze het kussen zien weten ze dan ook dat het tijd is om even helemaal tot rust te komen. Maar wat is een yogakussen nou precies? En wat kan het voor jou betekenen? In dit artikel kom je alles te weten over het yogakussen.

De voordelen van een yogakussen

Een yogakussen is een speciaal kussen voor yoga of meditatie. Het is een kussentje waarop je kunt gaan zitten terwijl je je oefeningen uitvoert. Het kussen is speciaal ontworpen om je meer comfort te bieden. Hierdoor word je minder afgeleid door lichamelijke ongemakken en kun je een stuk beter focussen. Naast dit grote voordeel op lichamelijk gebied, kan een yogakussen je ook mentaal verder helpen. Wanneer je steeds hetzelfde yogakussen gebruikt voor meditatie, kan alleen het zien van het kussen je al een rustig gevoel geven. Je gaat het dan namelijk associëren met mediteren. Dit kan het makkelijker maken om sneller in een rustige, diepe meditatie te geraken. Op deze manieren kan een yoga of meditatie kussen een geweldig hulpmiddel zijn tijdens yoga of meditatie.

De verschillende yogakussens

Iedereen is anders en heeft andere voorkeuren, ook tijdens de meditatie. Daarom is het belangrijk dat er yogakussens in verschillende hoogtes en vormen beschikbaar zijn. Rond is een erg populaire vorm voor de hele en halve lotushouding, de kleermakerszit en de geknielde zit. Naast ronde kussens zijn er ook kussens in de vorm van een halve maan. Deze zijn gemaakt om extra ondersteuning te bieden en worden meestal gebruikt bij de halve of hele lotushouding en kleermakerszit. Verder moet je ook rekening houden met de hoogte van het kussen dat je kiest. Deze hoogte is afhankelijk van je lengte, lenigheid en je persoonlijke voorkeur. Een yogakussen met de juiste vorm en hoogte voor jou zal je helpen om het beste resultaat te behalen.

Yogakussens van goede kwaliteit

De yogakussens van yogamat-online.nl zijn van goede kwaliteit. De producten die we verkopen testen we namelijk eerst zelf. Hierdoor weet je zeker dat je een goed product koopt. We verkopen zelfs ecologische producten, zoals de yogakussens van EcoYogi. Deze kussens zijn gemaakt van biologisch katoen en er zijn geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Hierdoor zijn deze kussens GOTS gecertificeerd. Zo kun je met een gerust hart gebruikmaken van je aankoop! Daarnaast worden de kussens gevuld met boekweitdoppen voor veel comfort. Dit comfort kun je zelfs na veelvuldig gebruik nog behouden. Je kunt namelijk boekweitdoppen bestellen wanneer het kussen wat gaat inzakken. Zo kun je heel lang genieten van jouw yogakussen!

Een yogakussen kan je verschillende voordelen opleveren tijdens het beoefenen van yoga of het mediteren. Het kussen kan er namelijk voor zorgen dat je comfortabeler zit en dus beter geconcentreerd blijft. Ook kun je het kussen gaan associëren met meditatie of yoga, waardoor alleen het aanzicht je al rust geeft. Genoeg redenen dus om een yogakussen aan te schaffen!


iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard