Ecoyogi Studio yoga mat

Geplaatst op 24 november 2017 | Door Peter Rigtering

De Ecoyogi Studio yoga mat is zeer geschikt voor het creëren van een stabiele ondergrond met een geluiddempende en isolerende werking. De matten bestaan uit zeer dik schuim met een hoge dichtheid. Deze dichtheid is hoger dan die van de meeste reguliere yogamatten, waardoor deze relatief dunne mat zeer comfortabel aanvoelt als je op de mat gaat staan. Omdat de matten gemaakt worden van PVC, kun je rekenen op een sterke kwaliteit en een in verhouding tot andere materialen zeer lange levensduur.

Voordelen Studio yoga mat

Studio yogamat bruin

Zeker voor Yogi's die veelvuldig yoga beoefenen is de Studio yoga mat een goede optie. Omdat het materiaal slijtvast is, zal de mat zelfs bij dagelijks gebruik lang meegaan. Daarnaast zijn de matten ook prima buitenshuis en in direct zonlicht te gebruiken en kunnen ze zeer gemakkelijk hygiënisch gereinigd worden. Dit in tegenstelling tot veel matten die gemaakt worden van natuurlijke materialen.

Nadelen Studio yoga mat

Hoewel de Studio yogamatten zeer weinig nadelen hebben, zijn er toch wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden. De matten kunnen namelijk glad aanvoelen als ze vochtig worden, bijvoorbeeld wanneer iemand erg transpireert tijdens het uitoefenen van de asana's. Dit is echter gemakkelijk op te lossen door een speciale yoga Towel over de mat te leggen. Ook kan de Studio yoga mat in het begin een olieachtig laagje hebben. Gelukkig zal dit laagje als je de mat gaat gebruiken gaan slijten. De snelheid van het slijtageproces is afhankelijk van de frequentie van het gebruik van de mat. Wanneer je het slijtageproces wilt versnellen, is het mogelijk om de PVC yoga mat eigenhandig stroever te maken.

Öko–Tex-certificaat

Studio yogamatje in aktie

Soms wordt er beweerd dat yogamatten die gemaakt worden van PVC schadelijke stoffen bevatten, zoals: dioxine, weekmakers en kleurstoffen. Deze mogelijkheid bestaat inderdaad bij de goedkope PVC yogamatten, maar is niet het geval bij de Studio yoga mat. De studio yoga mat is zelfs voorzien van het Öko–Tex-certificaat, wat betekent dat de mat voor 100 procent vrij is van gifstoffen, CO2 neutraal gefabriceerd en geen nadelige effecten zal hebben op de gezondheid. Het certificaat zegt niets over impact van het product op het milieu, waardoor de Studio yoga mat helaas niet geheel milieuvriendelijk te noemen is. Deze studio yogamatten zijn omdat ze gifstof vrij zijn wel geschikt om gerecycled te worden.

Gebruik en onderhoud

Zoals al eerder beschreven is het mogelijk om de Studio yoga mat gemakkelijk hygiënisch te reinigen. Je kunt de mat onder de douche schoonspuiten of in een badkuip met water te leggen. Wanneer je graag gebruik wilt maken van een schoonmaakmiddel, kun je ervoor kiezen om een milde zeep te gebruiken. Wanneer je weinig moeite wilt doen om de yoga mat te reinigen, is het zelfs mogelijk om een frontlader wasmachine te gebruiken. Kies dan wel voor een fijn wasprogramma en laat de machine niet centrifugeren. Laat de mat altijd goed drogen voordat je deze weer gaat gebruiken.

De Studio yoga mat is zeer geschikt als je op zoek bent naar een product met een lange levensduur. Omdat de matten positief getest zijn door Öko–Tex, weet je zeker dat deze pvc matten volledig vrij zijn van schadelijke stoffen. Hoewel de mat door het ontbreken van een milieukeurmerk niet geheel milieuvriendelijk te noemen is, kun je de mat dankzij de lange levensduur en de mogelijkheid om deze mat te recyclen toch als een duurzaam product beschouwen.


iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard