Hoe milieuvriendelijk is de Liforme Yoga mat?

Geplaatst op 04 oktober 2017 | Door Peter Rigtering

Één van de belangrijkste functies van de Liforme yoga mat is naast de uitstekende grip de milieuvriendelijkheid van de mat. De huidige Liforme yogamatten die reeds op de markt zijn gebracht zijn speciaal ontworpen met gebruikmaking van Polyurethaan (toplaag - oppervlak) en natuurrubber (onderzijde - basislaag). Hieronder geven we een uitleg hoe Liforme deze mat zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk heeft gemaakt.

Biologische afbreekbaarheid van de Liforme Yoga mat

Liforme Gripforme systeem

Wat in eerste instantie belangrijk is om te weten is dat zowel de polyurethaan als ook de natuurlijke rubber materialen sterk en duurzaam genoeg zijn om een yoga mat te ontwikkelen. Vergelijk je deze materialen met andere of alternatieve materialen waar yogamatten van worden gemaakt zoals bijvoorbeeld PVC, dan zal de Liforme yoga mat relatief gezien een kortere levensduur hebben omdat deze is gemaakt van afbreekbare materialen. Het is vooral de bijzondere manier waarop de specifieke formulering van het Polyurethaan het mogelijk heeft gemaakt om dat doel te bereiken. Natuurlijk wenst Liforme deze formulering niet vrij te geven. Net als een goede kok die zijn geheim ook niet vrij geeft.

Wereldwijd zijn er veel yogi's die het bijzonder kunnen waarderen als een yoga mat biologisch afbreekbaar is en zien dit daarom dan ook als een groot pluspunt. Dit is ook de reden dat er bij Liforme met een geweldige groep wetenschappers en chemische ingenieurs is samengewerkt om een gepatenteerde formule samen te stellen die de afbreekbaarheid van de Liforme mat mogelijk maakt.

Liforme ziet het als een missie om yogi's bewust te maken hoe belangrijk het is om gebruik te maken van materialen die goed zijn voor ons het milieu en de toekomst van onze aarde.

Veilige en verantwoordelijke productie technieken.

Alle leveranciers die met Liforme samenwerken zijn vooraf zorgvuldig gescreend en worden regelmatig getest of zij nog voldoen aan de hoge eisen die Liforme stelt aan het produceren van hun Liforme matten. Één van de belangrijkste onderdelen bij het samenstellen van de yoga mat was de top laag die hoofdzakelijk is samengesteld uit Polyurethaan. Bij het productie proces van dit deel van de mat komen er bij veel leveranciers stoffen vrij die schadelijk zijn voor de mens en het milieu. Door langdurig onderzoek Milieuvriendelijke liforme yoga maten het gebruik van de meest moderne technologieën heeft men een oplossing gevonden waarbij er geen schadelijke stoffen meer in het eindproduct voorkomen en daardoor dus niet gevaarlijk zijn voor mens en milieu.

Duurzaamheid Liforme yoga mat

Het grootste deel van de Liforme mat wordt gemaakt van 100% natuurrubber die is getapt van de rubberboom. Belangrijke reden hiervoor is dat rubber kan worden gezien als een duurzame en hernieuwbare grondstof die je steeds weer opnieuw kunt gebruiken. Nadat het rubber van de boom is getapt komt er automatisch weer een nieuwe stroom rubber op gang. Dit is voor veel rubberboeren dan ook een positieve prikkel om de rubberplantage naast economische redenen schoon en milieuvriendelijk te onderhouden voor een maximale opbrengst van de oogst.

Gebruik van Recyclebare verpakking en materialen.

Voor de verpakking van de producten maakt Liforme in tegenstelling tot veel andere producten geen gebruik van plastic. Zij hebben er bewust voor gekozen om de milieuvriendelijke Liforme matten te leverenJames Armitage - oprichter Liforme in recyclebare kartonnen dozen. Hierbij maken zij geen gebruik van noppenfolie of andere vulmiddelen die een schadelijk effect hebben op het milieu.

Liforme heeft zich de afgelopen jaren optimaal ingezet om bij de productie en de logistiek van de producten zo milieuvriendelijk mogelijk te doen. Ook in de toekomst zal het merk zich blijven inzetten voor het milieu en yogi's vragen deze positieve ontwikkeling te blijven ondersteunen en te promoten.

Wil jij ook weten waarom je voor de Liforme mat moet kiezen. Lees dan dit artikel met de 7 belangrijkste redenen. Dit artikel is tot stand gekomen nadat wij eind 2016 een interview hebben gehad over de milieuvriendelijkheid met de grondlegger van de Liforme yoga mat James Armitage.

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard