Yoga bolster

Iedereen heeft wel eens behoefte aan wat extra steun tijdens het uitvoeren van oefeningen. Dit kan voorkomen dat je last krijgt van bijvoorbeeld verkrampte spieren. Een yoga bolster kan je de benodigde steun bieden tijdens het uitvoeren van bepaalde oefeningen of op het moment dat je voor langere tijd in een houding blijft zitten. Een yoga bolster is namelijk niet alleen geschikt voor het gebruik tijdens het uitvoeren van je asana’s, ook bij meditatie kan het je comfort en steun bieden waar nodig. Lees verder en ontdek meer over de yoga bolster en hoe dit een ideaal hulpmiddel is waar je eigenlijk niet zonder kan.

Gebruik maken van een yoga bolster

Een yoga bolster kan je op meerdere manieren gebruiken. Als je in een houding zit waarbij je merkt dat bijvoorbeeld meer ontspannen is als je op een bepaalde plek meer ondersteuning zou hebben. Door de yogabolster op die plek te plaatsen zal je een positie langer vol kunnen houden. Bij meditatie is een yoga bolster te gebruiken om bijvoorbeeld steun te bieden aan de dijbenen. Ook kan je de rechthoekige yoga bolster gebruiken als meditatiekussen. Een yoga bolster is erg veelzijdig te gebruiken, het is niet voor niets dat dit hulpmiddel steeds bekender wordt onder yoga liefhebbers.

De verschillende vormen

Een yoga bolster is niet iets waar maar een soort van te krijgen is. De maat en vorm kan nogal verschillen. Afhankelijk van de vorm en maat zal de bolster je meer steun geven of een groter oppervlak van je lichaam kunnen ondersteunen. Het is geheel afhankelijk van de steun die je op dat moment nodig hebt welke bolster je het best kunt gebruiken. Als je steun nodig hebt onder de knieën dan zal de ronde yoga bolster het beste steun geven doordat de vorm beter aansluit bij dit deel van het lichaam. Als je steun in de rug nodig hebt kan het echter weer een goed idee zijn om te kiezen voor de rechthoekige bolster.

Aandachtspunten bij het bestellen van een yoga bolster

Ondanks dat een yoga bolster best lijkt op een gewoon kussen is dit niet het geval. Om hiermee de juiste steun te krijgen moet het voldoen aan bepaalde eisen. Dit zijn punten om op te letten bij het bestellen van een bolster zodat je niet eindigt met een yoga bolster die niet voor jou werkt.

  • De minimale lengte van een bolster moet 55 centimeter zijn, dit zorgt ervoor dat je overal voldoende steun hebt. Als je erg lang bent kan dit te kort zijn.
  • Let op de vulling die er gebruikt is. Boekweitkaf is bijvoorbeeld een erg goede vulling, deze is stevig en zal jouw lichaam perfect ondersteunen.
  • Bedenk welke oefeningen je wilt gaan uitvoeren met behulp van de yoga bolster en kies de vorm die hierbij past. Als je echt alle kanten op wilt dan is het een goed idee om zowel een ronde als rechthoekige variant te bestellen.

Kies voor comfort en een goed milieu

Wanneer je een yoga bolster gaat uitkiezen is het uiteraard een groot pluspunt als de materialen hiervan bijdragen aan een goed milieu. De producten die wij je aanbieden voldoen aan strenge eisen en dragen daarmee bij aan het verbeteren van het milieu. Een yoga bolster die je bij ons aanschaft helpt meer dan alleen jou bij het uitvoeren van bepaalde oefeningen. De materialen die er gebruikt zijn bij het maken van dit hulpmiddel zijn biologisch afbreekbaar, dus als jij bezig bent met het leven van een milieubewust leven dan is een yoga bolster van Yogamat-online een goede optie.

Bestel jouw yoga bolster bij Yogamat-online.nl

Door een yoga bolster te bestellen bij Yogamat-online zijn er altijd een aantal dingen waar je zeker van bent. Ten eerste krijg je altijd een product wat bijdraagt aan een goed milieu, je maakt hiermee dus een bewuste keuze. Ten tweede zijn al onze producten ten alle tijden zeer scherp geprijsd. Als laatste mag er wel gezegd worden dat wij er altijd naar streven om jou een geweldig product toe te sturen waar je jarenlang plezier van zal hebben. De kwaliteit van een yoga bolster uit ons assortiment is uitzonderlijk. Bestel jouw yoga bolster bij Yogamat-online en geniet van de steun waar je soms zoveel behoefte aan hebt.