eco yoga mat

Een eco yogamat van Ecoyogi 

De eco yogmatten in onze webshop zijn van het merk Ecoyogi. Bij het kiezen van een eco yogamat van Ecoyogi is het belangrijk te weten dat deze yogamat voldoet aan de strengste eisen ten aanzien van de omgeving en het milieu. Zo zijn de matten SRS gekeurd. Dit betekent dat de yogamatten zijn geïnspecteerd door een beoordelingsdienst en vrij verklaard zijn van giftige stoffen. Ook het productieproces van de matten vindt plaats op de meest milieuvriendelijke wijze. Daarnaast is het PVC-materiaal waarvan de eco yogamat gemaakt is 100% recyclebaar.  

Welke eco yogamat kiezen?

Bij het kiezen van een goede eco yogamat is het belangrijk om te kijken naar de dikte van de mat. Voor elke yogastijl zijn er verschillende diktes aan te raden. Beoefen je bijvoorbeeld Hot yoga of Bikram yoga? Denk dan eens aan een dikke eco yogamat van 6mm. Deze dikke yogamat geeft meer grip, zeker wanneer de mat vochtig wordt. Als je vooral werkt aan een betere balans bij Hatha yoga, kan het helpen een mat te nemen met een maximale dikte van 4,5mm. Zo ben je beter in contact met de grond en is het makkelijker evenwicht te bewaren tijdens asana’s. 

Een katoenen yogamat

Ecoyogi heeft naast de PVC-yogamatten ook een katoenen variant: de Ecoyogi Organic Cotton Yoga Mat. Deze katoenen yogamat is gemaakt van 100% biologisch katoen en is GOTS-gecertificeerd. Dit betekent dat het gebruikte materiaal op geheel milieuvriendelijke wijze is verkregen en dat sprake is van eerlijke handel. Belangrijk om rekening mee te houden is dat wanneer de katoenen mat gebruikt wordt op een gladde ondergrond, het aan te raden is hieronder een rubberen mat te plaatsen zodat de grip wordt verbeterd.  

Bekijk ook eens onze overige yoga-artikelen:

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard