goede yoga mat

Wat maakt een goede yogamat? 

Op Yogamat-Online garanderen we dat alleen goede yogamatten aangeboden worden. We selecteren de yogamerken op kwaliteit en duurzaamheid en bewaken op die manier de kwaliteit van de yogamatten. Wat echter een goede yogamat maakt, verschilt per persoon en hangt af van de yogastijl die je beoefent.

Een goede yogamat voor Bikram of Hot yoga 

Bij het beoefenen van Bikram yoga of Hot yoga, worden de oefeningen uitgevoerd in een warme of zelfs hete ruimte. Bij Bikram yoga is de omgevingstemperatuur 40 graden, bij Hot yoga is het net iets minder warm. Het idee erachter is dat je letterlijk de afvalstoffen je lichaam uitzweet. Tijdens deze yogastijlen, worden matten vochtig. Daarom is het voor de stijlen aan te raden om voor een dikke yogamat te kiezen van minimaal 6mm.

Andere yogastijlen en goede matten 

Als je meer werkt aan balans, ademhalingsoefeningen of veel asana’s achtereen uitvoert, is een goede yogamat niet dikker dan 4,5mm. Bij dit soort oefeningen is het van belang om in goed contact te zijn met de grond zodat je beter in staat bent evenwicht te bewaren. Dat een yogamat goede grip geeft is natuurlijk altijd van belang, maar bij yogastijlen als Hatha yoga wordt vaak meer waarde gehecht aan.  

Een goede yogamat kan ook duurzaam zijn 

Voor sommige mensen staat een goede yogamat gelijk aan een duurzame yogamat. Merken als Ecoyogi en Jade Yoga bieden eco yogamatten die op geheel milieuvriendelijke wijze gemaakt zijn en die bestaan uit natuurproducten als katoen en natuurrubber of van 100% recyclebaar PVC, zonder giftige stoffen. De yogamatten uit deze series zijn beoordeeld door experts en zijn GOTS- of SRS-gecertificeerd. 

Geen keuze kunnen maken? 

Soms is het lastig om een goede keuze te maken uit alle beschikbare yogamatten. De ene lijkt nog beter dan de andere! Bekijk daarom ook eens onze eco yogamatten of grote yogamatten. Wil je niet langer tijd verliezen tijdens het maken van je keuze? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag. 

iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard