• Ecoyogi PRO Grip Mat - Blauw
  • Ecoyogi PRO Grip Mat - Blauw
  • Ecoyogi PRO Grip Mat - Blauw
  • Ecoyogi PRO Grip Mat - Blauw
  • Ecoyogi PRO Grip Mat - Blauw

Ecoyogi PRO Grip Mat - Blauw

Deze prachtige premium PRO Grip mat van Ecoyogi is een yoga mat met een geweldige grip en veerkracht. De mat heeft een mooie gladde oppervlak structuur die zacht aanvoelt met een verrassende stevige grip.

Levertijd:
1-2 werkdag(en)
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:
€65,00
Incl. btw

Ecoyogi PRO Grip Mat - Blauw

Deze prachtige premium mat van Ecoyogi is een yoga mat met een geweldige grip en veerkracht. De mat heeft een mooie gladde oppervlak structuur die zacht aanvoelt met een stevige grip.  Het mooie van deze mat is dat deze ook zijn grip behoudt onder zweterige omstandigheden. De mat is gemaakt van 100% natuurrubber met een PU Top laag die vocht snel op neemt. Het bijzondere van de dunne PU top laag is dat deze vocht snel opneemt maar ook weer snel verdampt. Bij veel andere yogamatten trekt het vocht in de mat waardoor deze  moeilijk schoon is te maken.

Deze mat is door zijn unieke kwaliteiten niet alleen geschikt voor Hot en Bikram yoga. De mat wordt door diverse yogadocenten aanbevolen voor Vinyasa, flow, Iyengar  en Ashtanga  yoga.

De Ecoyogi PRO Grip Mat is vrij van giftige stoffen en heeft een SGS goedkeuring. Dit maakt deze mat tot een kwalitatieve en milieuvriendelijke yoga mat voor de bewust yogi.

Specificaties Ecoyogi PRO Grip Mat

Lengte: 180
Breedte: 65 cm
Dikte: 0,45 cm
Gewicht: 2800 gram
Kleur: blauw
Extra: Wij adviseren je geen huid en/of cosmetica producten te gebruiken op de mat. Dit kan vlekken veroorzaken en de grip negatief beïnvloeden.
Dichtheid: 0,5 (de dichtheid van een een yoga mat bepaald het comfort en veerkracht van de mat)
Materiaal: 100% natuurrubber met PU toplaag
Certificering: SGS certificaat en REACH certificering.
Geschikt: Voor beginners en gevorderden die veel waarde hechten aan een goede grip.
Aanbevolen tassen: Ecoyogi Tote tas en draagriem, BlooM Ragbag, YogaMad Kit Bag, Manduka Commuter, Go Play, Go Steady en Local serie.

Sterke punten Ecoyogi PRO Grip Mat:

  • Geweldige grip ook onder vochtige omstandigheden
  • Vrij van gifstoffen
  • Mat droogt snel door bijzondere toplaag
  • Zowel voor thuis als professioneel gebruik
  • 100% natuurrubber
  • Hoge dichtheid voor optimaal comfort.


Onderhoud en gebruik

Wij adviseren de mat na het gebruik schoon te maken met een vochtige doek of een niet schurende spons. Daarna is het belangrijk om de mat eerst te laten drogen alvorens op te bergen. Natuurlijk kun je de mat na een intensieve yogales eerst mee naar huis nemen om deze daar schoon te maken en te laten drogen. Wil je de mat intensief schoonmaken dan adviseren wij dit te doen op dezelfde manier zoals hierboven omschreven maar dan met toevoeging met een paar druppeltjes vloeibaar eco vriendelijk wasmiddel in ruim water.

De mat is gemaakt van 100% natuurrubber en daarom adviseren wij de mat niet langdurig bloot te stellen aan direct  zonlicht. Dit kan de mooie eigenschappen van de mat aantasten.

Wij adviseren om geen huid of cosmetica producten tijdens het gebruik van je yoga mat. Door het gebruik van deze producten kunnen vlekken of strepen ontstaan die in sommige gevallen moeilijk zijn te verwijderen. Tevens kan het gebruik van deze producten de grip van de mat beïnvloeden.

De yoga mat is gemaakt van rubber en kan direct uit de verpakking een sterkere rubbergeur afgeven. Niet iedereen kan deze geur waarderen. Deze geur zal na een aantal dagen sterk verminderen. Wij adviseren dan ook op het yogamatje de eerste dagen te laten luchten in een droge en geventileerde ruimte.

Je kunt de rubber  yoga mat het beste opgerold opbergen in een yogatas of op een droge donkere plek . Dit komt de duurzaamheid van de Ecoyogi PRO Grip mat ten goede.

Bekijk ook eens onze overzichtspagina's:

Bas Geplaatst op 24 April 2018 at 12:08

Ik gebruik deze mat voor mijn Astanga practice en ben zeer te spreken over de stroefheid van deze mat. Ook is hij comfortabel om de zittende en liggende asanas te doen. Enige minpuntje is dat als je behoorlijk gezweet hebt de mat nog redelijk lang vochtig blijft. Het is dan ook wel aan te raden om na gebruik de mat uit te hangen en niet opgerold te bewaren.

Alya Mourad Geplaatst op 27 Maart 2017 at 09:43

So excited about this mat! Amazing grip, even in warm sweaty environments! And the comfortable padding saved my knee when falling out of Urdhva Kukkutasana. Thank you wonderful EcoYogi!!

Tristan Floor Geplaatst op 20 Oktober 2016 at 09:57

Als Ashtangi was ik hiervoor in het bezit van een manduka eko mat. Een fijne mat totdat je echt veel gaat zweten. Zoekende naar een nieuwe mat met toch nog meer grip kwam ik in eerste instantie uit bij de Liforme mat. Deze is wel erg prijzig. Toen ik hoorde dat de EcoYogi Pro Grip er aan zat te komen met dezelfde materialen als de Liforme mat werd mijn interesse gewekt. De Ecoyogi heeft een aantrekkelijkere prijs en ik moet zeggen hij is wat betreft de grip fantastisch. Dus voor alle bikram/asthanga achtige yogavormen waarbij je veel kan zweten is dit een uitkomst.

Het enige waar ik nog aan moet wennen is dat mijn vorige mat echt zwaar was en niet van de grond te schuiven was. Ik merk dat ik met bepaalde voetbewegingen de mat iets opbol, maar dit is met zoveel matten geval, dus zeker geen negatief punt voor deze mat, ik was gewoon een erg zware mat gewend.

Het belangrijkste waarvoor je deze mat kiest is grip! en dat zit helemaal goed!

4.65 sterren op basis van 3 beoordelingen Je beoordeling toevoegen