Welke materialen worden gebruikt voor een meditatiekussen of meditatiemat?

Geplaatst op 12 februari 2020 | Door Peter Rigtering

Wil jij graag meer leren over de vulling en materialen die gebruikt worden om een meditatiekussen of meditatiemat te maken? Bekijk dan dit artikel.

Voor de standaard kussens die worden aangeboden door Meditatietools wordt gebruik gemaakt van supersterk en onverslijtbaar katoen. In de luxe kussens kennen we diverse materialen van synthetisch tot zijde. De kussens bestaan in de meeste gevallen uit een binnenkussen waarin de vulling zit en een buitenkussen. De kussens zijn voorzien van een rits waardoor je de vulling van het kussen kunt verwijderen en/of kunt vervangen. Als het nodig is kun je het kussen wassen volgens de wasvoorschriften.

Welke type vullingen wordt er gebruikt in meditatiekussens en matten?

Meestal worden er twee type vullingen gebruikt. In beide gevallen spreken we over natuurlijke producten. Het gaat om een vulling van boekweitkaf of kapok. Katoen wordt niet gebruikt als vulling voor een meditatiekussen, omdat het niet de juiste ondersteuning biedt. Ook heeft katoen de neiging om als je erop gaat zitten te bezwijken onder je eigen gewicht.

Kapok

Kapok is een natuurlijk product van de kapokboom. Een mooie eigenschap van kapok is dat het lekker zacht is. Dit is ook de reden dat kapok veel gebruikt wordt als vulling voor hoofdkussens. Het heeft als nadeel dat als je het kussen langer gebruikt het kussen inzakt en dat het steeds harder begint te worden en dus minder prettig zit. Een meditatiekussen van kapok moet regelmatig worden aangevuld. Daarnaast heeft een vulling van kapok als nadeel dat het regelmatig moet worden gelucht en opgeklopt. Kapok is een product wat dus regelmatig aandacht nodig heeft.


Boekweitkaf

Boekweitkaf is de harde buitenste schil van het boekweit zaad. De romp zelf is donkerbruin of zwart. Het kaf van de boekweit is zeer duurzaam. Het geleid of reflecteert geen warmte waardoor het aangenaam koel is om op te zitten zeker in de zomer. Een andere mooie eigenschap van boekweitkaf is dat het veerkrachtig en vormvast is. Wij van Meditatietools zijn van mening dat de met boekweitkaf gevulde kussens superieur zijn aan de met kapok gevulde kussens. Bij Meditatietools verkopen wij alleen boekweit gevulde kussens vanwege deze unieke kwaliteiten.


Polyether

Polyether wordt vaak gebruikt als vulling voor yoga- of meditatiematten. De polyether die is gebruikt voor de meditatiematten die wij aanbieden heeft een soortgelijk gewicht en een goede elasticiteit. Hierdoor krijg je met een redelijk dunne mat al een behoorlijke ondersteuning en comfort.


Gekaard katoen

Gekaard katoen wordt gebruikt voor het maken van meditatiematten. Je kunt deze vorm van katoen vergelijken met watten waar een mat van is gemaakt. Door de mat op te bouwen met verschillende lagen gekaard katoen krijg je verschillende diktes. De dikte van de mat heeft invloed op de stevigheid en het comfort.


Een kleine greep uit onze meditatiekussens


Ben jij op zoek naar een meditatiekussen die past bij jouw specifieke wensen? Dan hebben wij diverse pagina's opgesteld om het voor jou zo gemakkelijk mogelijk te maken. Heb je vragen of wil je graag meer informatie over een specifiek meditatiekussen, neem dan contact op met onze klantenservice.


iDealpaypalprewirebancontactvisamaestromastercardApplePayGoogle PayKlarnagiropayamerican expresskbcbelfiusbetalen met de Good4Fun Giftcard