Meditatiekussen

Steeds meer mensen zijn de afgelopen jaren gaan mediteren. De voordelen hiervan worden ontdekt en mensen vinden hierin echt hun rust. Hoe is dit mogelijk vraag je je misschien af. Met mediteren kan je een innerlijke rust vinden en je dagelijkse zaken echt loslaten. De effecten hiervan merk je in het dagelijks leven en je zal een kalmer persoon zijn. Dit zal wel veel oefening kosten maar dit is het helemaal waard zodra je hier echt de effecten van begint te merken. In ons assortiment vind je een meditatiekussen in diverse vormen en diktes, hiermee kun je uitstekend beginnen met mediteren doordat je makkelijk een comfortabele houding kunt aannemen die voor jou erg prettig zal zijn tijdens het mediteren.

Wat is meditatie?

Dat mediteren veel meer is als stil zitten in één houding en dat voor uren achter elkaar mag ondertussen wel duidelijk zijn. Steeds meer mensen ontdekken de positieve effecten van meditatie terwijl het voor anderen nog niet helemaal duidelijk is wat mediteren eigenlijk precies is. Mediteren kan worden gedaan in verschillende houdingen, dus niet alleen in de hiervoor bekende lotushouding. Mediteren is iets wat al heel lang wordt gedaan, in de oorsprong van yoga heet dit Dhyana. Hierbij focus je voor langere tijd op een object zonder hierbij gestoord te worden door prikkels in de omgeving. Dit is niet iets wat direct zal lukken en het zal veel oefening kosten voordat je met mediteren zover bent dat je echt het gevoel hebt één te zijn met het object van meditatie. Je kan jezelf niet dwingen om je ergens op te focussen als je afgeleid wordt door allerlei zintuigelijke prikkels maar je hiervoor leren afsluiten is een leerproces wat jaren kan duren.

Het juiste meditatiekussen uitkiezen

Zeker als je net gaat beginnen met mediteren kan het lastig zijn om een goed kussen te vinden. Dit is echt een kwestie van uitproberen totdat je een meditatiekussen vindt wat bij jou past. Het uitproberen totdat je het perfecte meditatiekussen hebt gevonden biedt als voordeel dat je daarna in de perfecte houding zit en voorlopig geen nieuw kussen meer nodig zal hebben. Een mediatiekussen is verkrijgbaar in diverse hoogtes, welke hoogte voor jou het best zal zitten ligt aan jouw lengte maar het is ook een zaak van voorkeur. Ook in de vorm zit variatie waarbij je bij een rond meditatiekussen een groter zitvlak hebt maar een halve maan kussen biedt meer steun aan de dijbenen. Ga bij het beginnen met mediteren eerst lekker experimenteren met verschillende kussens en ontdek wat voor jou de ideale optie is.

De verschillende vormen en hoogtes

Een goed meditatiekussen zorgt ervoor dat je comfortabel maar toch stevig en rechtop zit. Dit kan voor iedereen een ander kussen zijn. Een rond meditatiekussen wordt veruit het meest gebruikt. Deze biedt een ruim zitvlak en is in meerdere hoogtes verkrijgbaar. Hierop zit je stevig maar toch erg comfortabel. Als je meer behoefte hebt aan steun bij je dijbenen dan is een halvemaan kussen een betere optie. Hierbij is het zitvlak kleiner maar door de steun zal je hiermee erg comfortabel zitten tijdens het mediteren. Beide vormen zijn verkrijgbaar in diverse hoogtes. Als het meditatiekussen net iets te hoog of laag is naar wens kun je hier uiteraard ook wat vullen uithalen of bij stoppen.

Geknield mediteren met een meditatiebankje

Niet iedereen mediteert graag in kleermakerszit of lotushouding. Misschien is geknield mediteren wel prettiger voor jou. Dit kun je uiteraard ook doen met een klein kussentje tussen de kuiten en billen. Toch kan een meditatiebankje voor meer comfort en steun zorgen in deze houding. Dit komt omdat je dan geknield zit maar er geen gewicht op de benen steunt. Dit maakt het mogelijk om voor langere tijd comfortabel in deze houding te blijven zitten zonder slapende benen of kramp. Het meditatiebankje zet je over je onderbenen heen en hier ga je dan op zitten. Voor het meeste comfort kan je onder je benen ook nog een meditatiemat leggen, daardoor zit je niet rechtstreeks op de harde vloer.

Lang gebruik maken van jouw meditatiekussen

Wanneer je een meditatiekussen aanschaft vanuit ons assortiment dan krijg je altijd de beste kwaliteit. De kussens zijn stevig en zeer duurzaam, je kunt hier dan ook jarenlang gebruik van maken. Het kan gebeuren dat het meditatiekussen na een lange tijd van gebruik wat inzakt. Het is dan nog niet direct nodig om een nieuw kussen aan te schaffen. De kussens zijn namelijk te openen waardoor je de vulling eenvoudig weer kunt aanvullen. Zo kan het kussen ook na ingezakt te zijn aangevuld worden en nog een aantal extra jaren meegaan.

Bestel jouw meditatiekussen bij Yogamat-online.nl

Een meditatiekussen uit ons assortiment is gemaakt van hoogwaardige materialen en zal lang meegaan. Deze kwaliteit krijg je ook nog eens tegen een zeer scherpe prijs. Je hoeft geen winkels af te struinen opzoek naar het ideale meditatiekussen. Het hele aanbod heb je overzichtelijk voor je zodat je allen in één oogopslag kunt zien. Het uitkiezen van een prettig meditatiekussen is erg makkelijk. Door het grote aanbod zit er altijd wel een perfecte optie tussen waarmee jij jarenlang kunt mediteren. Bekijk ons assortiment en bestel jouw meditatiekussen bij Yogamat-online.nl.